kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
PORTAKAL MARMELATLI KURABİYE

25 adet
1 kavanoz Portakal Marmelatı
Birbuçuk su bardağı şeker
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yeterince un

HAZIRLANIŞI
Bir buçuk su bardağı şekeri ve 1 su bardağı sütü hamur yoğurma kabına alın. Şeker eriyene dek çırpın. Ardından 3 adet yumurtayı ve 1 adet yumurtanın akını ilave edin. Yumurta sarısını sonra kullanmak için bir kenarda bekletin. 1 su bardağı sıvı yağı, 1 çay kaşığı karbonatı ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek un ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Hamurdan, cevizden biraz büyükçe parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak, şekil verin. Yuvarlak hamurların ortasına parmağınızla bastırarak, çukur oluşturun. Yumurta sarısı sürün. Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyin. Her kurabiyenin çukur olan kısmına portakal marmelatı koyun. Servis yapın.

T A M E K
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır