kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baykal, adaylığa göz kırpıyor
Kurultay sürecine sancılı giren CHP'de, Baykal'ın yeniden Genel Başkan adayı olabileceği belirtiliyor.

CHP 10 gün sonra yapılacak Olağanüstü Kurultay'a sancılı gidiyor. Kurultay'a elkoyan il başkanları CHP'deki iki parçalı görüntüyle son vermek için kolları sıvadı. İl başkanları uzlaşmayı sağlayamaz ise CHP Kurultay'a iki parçalı bir görüntü ile girmek durumunda kalacak.

Bu Kurultay'da yarış, Baykal'a yakın CHP'liler ile eski SHP'yi temsil eden muhalifler arasında geçecek. Genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'ın ise geçecek süre içinde, muhaliflerin güçlendiğini gördüğü takdirde, yeniden Genel Başkan adayı olacağı bildirildi.

Bu arada dün, Genel Başkanvekili Cevdet Selvi'yi ziyaret eden Ertuğrul Günay, uzlaşma çalışmalarının sürdürülmesi amacıyla 22 Mayıs'taki Kurultay'ın 15 gün ertelenmesini önerdi.

CHP kurultayına 10 gün kala, Genel Başkanlık ve parti yönetimi seçimleri konusunda iki ana grup ortaya çıktı. Muhalefet grubu SHP, Genel Merkez ekibi de CHP kökenlilerden oluşuyor. CHP kökenliler, Baykal'ın tekrar Genel Başkanlığa dönmesi için çaba harcıyor. CHP'deki bu ayrımdan rahatsız olan il başkanları ise iki grubun dışından, uzlaştırıcı bir Genel Başkan ve yönetim arayışına girdi.

Kurultay sürecine el koyan il başkanları ise yayınladıkları bildiride Genel Başkan tarifi de yaparak, "Parti içi barış ve uzlaşmayı sağlayacak biri olmalı ve parti içi çekişmelerden arındırılmalı" denildi.

"DSP ve MHP erken seçime yönelebilir"
ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nce (CSIS) hazırlanan Türkiye'deki siyasi durum raporunda, DSP ve MHP'nin, aralarındaki temel farklılıklar nedeniyle anlaşmakta zorlanacakları, bu durumda iki partinin de yeni bir erken seçim isteyebileceği savunuldu. Raporda, yeni hükümeti kurma görevi verilen DSP lideri Bülent Ecevit'in, aslında ANAP ve DYP ile koalisyonu tercih ettiği öne sürüldü, ancak bu olasılığın "sadece DYP lideri Tansu Çiller'in tasfiyesi" durumunda yürürlüğe konulabileceği, direnen Çiller'in partinin başında kalması nedeniyle, bu seçeneğin şimdilik ortadan kalktığı yolundaki görüşler yer aldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır