kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP marş'a bastı
İlk grup toplantısını İstiklal Marşı'yla açan MHP de, başını açarak andiçen Nesrin Ünal toplantıya türbanıyla katıldı

Devlet Bahçeli, milletin kurulacak hükümetin uyumlu ve uzun ömürlü olmasını istediğini belirterek, MHP'nin bu konuda üzerine düşeni yapacağını söyledi. Seçimlerde sürpriz yaparak ikinci parti olan MHP ilk grup toplantısını dün gerçekleştirdi. Milletvekillerinin şehitler için saygı duruşunda bulundukları ve hep birlikte İstiklal Marşı okudukları ilk grup toplantısına MHP Antalya Milletvekili Nesrin Ünal türbanlı olarak katılırken, Ankara Milletvekili Ali Işıklar'ın dua ettiği görüldü.

Kan davası bitti
Grupta konuşan Devlet Bahçeli, dünyanın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların hoşgörü ve uzlaşmayı gerektirdiğini kayderken şunları söyledi: "Eski kan davalarının yerini aklın, sağduyunun ve hizmet yarışı almasına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumumuzun ihtiyaçlarının ve beklentilerinin çok iyi bilinmesi, ülke ve dünya gerçeklerinin çok yönlü olarak analiz edilmesi şarttır. Milletten yetki olan milletvekilleri, en başta yüklendikleri sorumlulukların bilincinde olmak zorundadır. Bizler MHP'li olarak her şartta ve zamanda hem kişisel, hem de kollektif anlamda görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olacağız"

Kör döğüşü siyaset
Milletin cepheleşme, inatlaşma ve kör döğüşü siyaseti istemediğini belirten Bahçeli, "Ülkemizde cepheleşmeyi körükleyenler, Cumhuriyetimizin temel nitelikleriyle milletimizin manevi ve milli değerleri arasında bir sorunun olmadığına samimi olarak inandıklarında huzur ve diyalog sağlanmış olacaktır. Toplumsal gerilim ve güvensizlik ortamının mimarları, siyasi, dini ve etnik özelliklerine göre ayrımcılık yapanlar toplumsal barışı zedelediklerini akıllarından çıkarmasın" dedi.

Milletvekillerine uyarı
"MHP, ister muhalefette, isterse iktidarda olsun ülkenin birlik ve dirliği, refah ve mutluluğu için çalışacaktır" diyen Bahçeli, konuşmasının sonunda MHP'li milletvekillerini de uyarırken şöyle konuştu:

"Siyaset arenasının en tehlikeli tuzakları ön yargılı bakış, aşırı duygusallık ve aceleciliktir. Siyasi gelişmelere ve olaylara yaklaşım tarzımızı belirlerken bu noktalara dikkat etmek şarttır. Demokratik siyasi kültürün gelişimi için diyalog, uzlaşma ve rekabet arasında elzem olan hassas dengenin korunmasına özen göstereceğiz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır