kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Vanlıyız, şanlıyız

Bu yazıyı Roma'dan yazıyorum. Ancak konu İtalyan futbolu değil. Pazar günü Van'daydım. Geçen yıl İkinci Lig'e düşen Vanspor'un, tekrar Birinci Lig'e çıkması sezon başında zor görünüyordu. Sezona da kötü başlamışlardı. Van'ın çok başarılı valisi Abdülkadir Sarı, Rıdvan Dilmen'i takımın başına getirdi. TV programından ayrılıp F.Bahçe'de başladığı teknik adam görevine tekrar dönmesi Rıdvan için bir risk olabilirdi. Rıdvan, bana sordu. Van'a gidip gitmemekte kararsızdı. Doğrusu ben de kararsızdım Rıdvan için... İstanbul'da yaşayan herkesin bildiği, tanıdığı Rıdvan'ın Van'da nasıl bir hayat süreceğini kendisi de bilemiyordu? Rıdvan, kendisi karar verdi ve Van'a gitti. İnanılmazı başardı ve Vanspor layık olduğu Birinci Lig'e bir yıl içinde çıktı.

Rıdvan, Vanspor ile yattı ve onunla kalktı. Bu, sanki Van'daki yaşantısını anlatan bir tabir. Tam 8 ayını futbolcularla beraber geçirdi. Vanspor'un rakiplerinin büyük desteğe sahip olmaları Rıdvan'ı korkutmamıştı. Mütevazı gelirleriyle büyük vali Sarı ve Vanspor yöneticileri Rıdvan'a inanmışlardı. O da futbolcularına güvenmişti. 6 ay evvelki bir TV konuşmamda ve SABAH'taki yazımda Vanspor'un şampiyonluk maçına gideceğimi söylemiştim. Vali bey ve Rıdvan davet edince, Orhan Keçeli, Kemal Ulusu, Eyüp Karadayı ile beraber Van'a gittik. Bir vali, bir yöreye neler yapabilir? Bunu SABAH'ta pazar günkü köşemde sizlere anlatacağım. Abdülkadir Sarı, Van'a ve Vanspor'a neler yapmış, sanırım, hayret ve takdirle pazar yazımda öğreneceksiniz.

Vanlılar, bana inanılmaz büyük sevgi gösterilerinde bulundular. Vanlılar'ın o sıcak, sahteliği olmayan, temiz duygulu dostluklarını görmek beni çok mutlu etti. Sokaklarda ve statta bana gösterilen o muhteşem ilgi ve dostluğu hiç unutmayacağım.

Vanspor, bir şirket. % 0'i il özel idaresinin, 0ranında da hisseler gerçek kişilere ait. Şirket 10 yıl evvel kurulmuş. Asıl faydalı faaliyetini bugünkü vali zamanında gerçekleştirmiş. Sınır ticareti yoluyla ve devlet muhasebe yönetmeliği usulüyle Vanspor'un bu gelirlerle ayakta kalması temin edilmiş. Transfer taksitleri ve primleri futbolculara günü gününe ödenmiş. Vanspor'da görev yapıp gidenlerin de paraları arkadan gönderilmiş. Vanspor Tesis İşletmecilik AŞ, 2 yıl önce il vergi rekortmeni olmuş; geçen yıl da 300 milyar lira vergi ödemiş. Türkiye'de, büyükler dahil, hangi spor kulübü bu başarıyı elde etmiş?

Bazı yörelerimizde devlet spora el atmalı. Özellikle Van gibi yerlerde takımların Birinci Lig'de olması o yöreye inanılmaz faydalar sağlar. Devletin bu katkısını ticaret yoluyla yapabilmesi ise o yörenin becerikli, akıllı, büyük düşünen valilerine düşer. Rıdvan'ın sevincini Ağrı antrenörü Cem de paylaşmaya gelmişti. Zamanında Belçika'dan Türkiye'ye getirdiğim, büyük futbolcu Erhan Önal da oradaydı.

F.Bahçe'nin artık yerli antrenörlerle şampiyon olma zamanı gelmiştir. Rıdvan, ilk imtihanını tam not ile geçti. Cem ve diğer arkadaşları da bu yılki başarılarıyla artık F.Bahçe'de Avrupalı antrenörün gerek olmadığını, tecrübe, bilgi ve kültürleriyle hazır olduklarını gösterdiler.

Vanlıyız, şanlıyız, delikanlıyız. Bu deyimi kim çıkardıysa, doğru söylemiş. Vanlılar her güzel şeye layık. Onları kucaklıyor, tebrik ediyorum.

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır