kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Yabani hayat interpolü
SAYILARI hızla azalan yabani hayvanları korumak amacıyla, sadece Afrika ülkelerinin katıldığı "yabani hayat interpolü" oluşturuldu. Kongo, Kenya, Lesotho, Tanzanya, Uganda ve Zambiya'nın katıldığı örgütün merkezi, Kenya'da olacak. Üye ülkeler, birbirlerinin topraklarında yabani yaşamı koruma amacıyla sınırötesi harekat düzenleyebilecek ve birbirlerine personel yardımı yapacak.

Bağırsak düşmanı Cyclin D1
AMERİKA'DAKİ Albert Einstein Tıp Okulu ve İsrail'in ünlü Weizman Enstitüsü bilimadamları, kalınbağırsak kanserine yol açan moleküler bir mekanizma tespit etti. Bilimadamları, değişime uğrayan Cyclin D1 geninin kalınbağırsak kanserine neden olduğunu açıkladı. Cyclin D1 geninin, hücreleri çoğalttığı ve değişim sırasında da habis ya da selim ur oluşturduğu belirtildi.

Güzellik uğruna hapis
MERKEZİ İsveç'te bulunan kozmetik firması Oriflame, aldıkları ürünün parasını ödemeyen Türk müşterileri ile mahkemelik oldu. Oriflame avukatları, mahkemeye başvurunca 300 kadın hakkında 10 gün hapis cezası kararı verildi. Kadınlar, İnfaz Yasası'na göre 4 gün hapis yatacak.

Yıldız KISA (SHA)

Stres kadınları vuruyor
İNGİLTERE yayınlanan Sağlık Psikolojisi dergisindeki bir araştırmaya göre, artık hayatın bir parçası olan stres, kadın ve erkekleri değişik şekillerde etkiliyor. Araştırma sonucunda kadınların stresten kurtulmak için erkeklere göre çok daha fazla desteğe ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Jan DEVLETOĞLU

Almanlar atalarının peşinde
YOZGAT'TA yaptığı incelemelerde Almanlar'ın atası Galatyalılar'ın izlerine rastlayan Alman Prof. Dr. Paul Imhof, 30 kişilik bir grup ile Türkiye'ye geldi. Alman grup, Galatyalılar'ın önemli şehirlerinden olduğunu ileri sürülen Büyüknefes'te inceleme yaptı.

İhsan ÇELİKKAYA


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır