kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kurtarıcısını bir yıl sonra buldu
ÇORUM'DA bir polis memuru, trafik kazasında kendisini yanmaktan kurtaran öğretmeni bir yıl sonra bularak, ödüllendirdi. Polis memuru Muhammed Yerebakan'ın geçen yıl 19 Mayıs'ta geçirdiği korkunç trafik kazasında arkadaşı ölmüş kendisi ise yanan otomobilden yaralı olarak kurtulmuştu. Aradan geçen 1 yıldan sonra kazayı hâlâ aynı canlılıkla hatırlayan Yerebakan, yanan otomobilden kendisini çıkarıp alan ve hastaneye yetiştiren Anadolu Lisesi öğretmeni M. Ali Köseoğlu'nu arayıp buldu. Köseoğlu'na bir de hediye götüren Yerebakan, "Hayatımı kurtaran bu insana minnet borcumu ödemek istedim" dedi.

1.20'lik sahte müfettişin ettiği
ÇANAKKALE'YE gezmek için gelen Mehmet Atagün (27) adlı genç, kendisini Başbakanlık müfettişi olarak tanıtıp, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nü teftiş edince bir haftalık maceradan sonra yakayı ele verdi. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi 3. sınıfta öğrenci olan ve bir süre Çorum TEDAŞ İl Müdürlüğü'nde görev yapan 1.20 boyundaki Atagün, Çanakkale Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne gelerek kendisini müfettiş olarak tanıttı. Kurum tarafından oda ve otomobil tahsis edilerek, lojmanda konuk edilen Atagün'den sonunda şüphelenen yetkililer Genel Müdürlüğü arayarak gerçeği öğrendiler.

Fatura öderken ölüme yenildi
ADANA'DA oturan 4 çocuk babası emekli işçi Süleyman Zöhra (63), dün sabah erken satlerde elektirk faturasını yatırmak için TEDAŞ Emek Şubesi'ne giderek kuyruğa girdi. Kuyrukta bir saat bekleyen Süleyman Zöhra, faturasını yatırdıktan sonra kalbini tuturak, bir anda yere yığıldı. Çevredekilerin gözleri önünde yaşamını yitiren yaşlı adamın 37 yıllık eşi Şükran Zöhra, eşinin ölüm haberini alır almaz olay yerine geldi. Yaşlı adamın cesedinin 1 saat TEDAŞ Emek Şubesi'nin bahçesinde bekletilmesi çevredeki vatandaşları çileden çıkarttı.

NAZAN ERDEM

Apo davası için 777 başvuru
TERÖR örgütünün elebaşı sanık Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda 31 Mayıs'ta başlayacak olan duruşmasına katılmak için Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na müdahil, izleyici, yerli ve yabancı basın mensubu olmak üzere, toplam 777 başvuru oldu.

Göktepe için suç duyurusu
EYÜP'TE gözlem altına alındıktan sonra ölü bulunan gazeteci Metin Göktepe'nin annesi ve 2 kardeşi, Afyon'da görülen dava öncesi kendilerini darp eden polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Evren'den Hande tablosu
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in resim merakını tüm Türkiye biliyor. Bugüne kadar yaptığı tablolar sık sık gündeme gelen Kenan Evren, şimdi de güzel bir kadın tablosu yapmaya karar verdi. Kendisine model olarak seçtiği isim ise, son dönemde yıldızı parlayan genç ve seksi sanatçı Hande Ataizi. Eski Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz günlerde Hande Ataizi'ne telefonla ulaştı. Ve onun resmini yapmak istediğini söyledi. Evren'in telefonu üzerine çok heyecanlanan ve şaşkına dönen Hande, bu teklifi seve seve kabul etti. Ancak Evren'in bir de özel ricası vardı. Hande'nin erotik bir fotoğrafını Marmaris'teki evine göndermesini istiyordu. Bunu da kabul eden Hande telefonu kapatır kapatmaz, defalarca kapak olduğu Şamdan dergisine koştu. Şamdan'ın arşivindeki onlarca seksi fotoğraflarını tek tek inceledi ve en beğendiğini alıp, Marmaris'e, Kenan Evren'in evine gönderdi. Saygı duyduğu bir devlet büyüğü olan Kenan Evren'in kendisini model olarak seçmesinden büyük gurur duyduğunu söyleyen Ataizi, tabloyu merakla beklediğini ifade etti.

İhaleyle kiralık postacı aranıyor
ANTALYA'NIN Manavgat, Alanya, Avsallar, Mahmutlar ve Gazipaşa ilçelerindeki posta hizmetleri için dağıtım tekeli dışında kalan mektup ve diğer evrakların adrese teslimi amacıyla ihale açıldı. İhaleye, gelir vergisi mükellefi gerçek kişilerin yanısıra, firmalar da katılabilecek. 5 ilçedeki dağıtım işinde en az 30 erkek eleman istihdam edilecek. 312 iş günü üzerinden plananlan ihalede geçici fiyat teklifi KDV hariç günlük 6 milyon 700 bin lira olacak. Kiralanacak elemanların 18-50 yaş arasında olmaları, en az ortaokulu bitirmeleri ve askerlik sorunu bulunmaması şartları aranacak.

48 Hizbullah militanı ele geçti
HİZBULLAH terör örgütünün "İlim" kanadına yönelik istihbari çalışmaları yürüten Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Hizbullah terör örgütüne yönelik Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde yaptığı operasyonda 48 Hizbullah militanı yakalanarak gözlem altına aldı. Konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, çalışmalarının iğne ile kuyu kazma misali aylardır sürdüğünü belirterek sanıkların evlerindeki aramalarda 6 tabanca, şarjör ve 100 mermi ile çok sayıda örgütsel doküman ile yasak yayın ele geçirildiğini söyledi.

İmam hatip yine gergin
MERSİN İmam Hatip Lisesi'nde, kız öğrenciler okul idaresinin uyarılarına rağmen derslere türbanla girme eylemini dün de sürdürdü. Türbanlı öğrencileri desteklemek amacıyla aralarında çarşaf giymiş kadınların da bulunduğu bazı grupların, okul binası önünde bekledikleri görüldü. İçel Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı da, okula gelerek, velileri taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı. Bahçekapılı, kışkırtıcılık yapan ve öğrenci olmadıkları anlaşılan 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Konya'da taviz yok
KONYA İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özlük, Konya'da bazı okullarda irticai eğitim verildiği yolundaki söylentilerle ilgili olarak devletin temel ilkeleri doğrultusunda eğitim ve öğretim verildiğini söyledi. Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz verilmediğini belirten Özlük, "Bugüne kadar binin üzerinde türbanlı öğretmenin işine son verildi. Yaptığımız denetimlerde de 6 özel okulu kapattık" dedi. Selçuk YILDIZ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır