kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Malatya Valisi: Oyunu bozacağız
Vali Vural, "Malatyalı'nın sokakta çözülecek sorunu yoktur" dedi.

İnönü Üniversitesi'nin 21 Nisan'da aldığı, "Türbanlı öğrencilerin kampus içinde kapalı mekanlara sokulmaması" kararını protesto etmek amacıyla, son üç haftadır Cuma namazları sonrası Akpınar Meydanı'nda yapılan korsan gösterilerle ilgili çalışmalar sürüyor.

Malatya Valisi Atilla Vural, dün kaymakamlar, güvenlik birimleri yetkilileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Toplantıda, kentte son üç haftadır İnönü Üniversitesi'nin türban yasağını bahane gösterilerek çıkartılan olayların başlangıç ve gelişmesi ile duyulan kaygıların yanında, muhtemel olaylara karşı alınabilecek önlemler tartışıldı. Toplantı bitiminde 160 yetkilinin imzasını taşıyan ortak açılama yapıldı.

Vali Vural da yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi: "Halkımızın huzur güven ve yaşam barışının sağlanarak idamesi için görev yaptığım 560 gündür, zaman ve mekan gözetmeden, toplumun her kesmine aynı mesafede şefkat ve sevgi ile yaklaşarak, devletine bağlı gelenek ve göreneklerine saygılı Malatya insanı ile olmanını gurur ve onurunu yaşadım. Ancak son günlerde Cuma günleri bu şehrin insanının iltifat ve tasvip etmediği bir imaj çizilmiştir. Malatya bunu hak etmemiştir. Malatyalı'nın sokakta çözülecek sorunu yoktur. Olaylara gerekçe gösterilen İnönü Üniversitesi'ndeki öğrencilerimiz halen imtihanlara girmekte, vize işlemlerini yapmaktadırlar. Onları en az aileleri kadar düşünüyor ve bunu üniversite yönetiminin de değerlendireceğini biliyoruz. Malatya üzerinde çeşitli bahanelerle oynacak her türlü oyunu bozacağız."

Türban olayları
Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi de kentteki türban olaylarının örgütlü bir iş olduğunu, geçen Cuma çıkan olaylara Sivas'tan dahi grupların geldiğinin tespit edildiğini belirterek şöyle dedi: "Malatya kullanılmak isteniyor. Bazı çevreler beni de bu olayların içine çekmek istiyor. Devletimiz güçlüdür. Malatya üzerinde hesap yapanlar, yanlış yoldalar. Devletimizin tüm kurumlarına olan güvenimiz sonsuzdur."

Geçen haftaki olaylarda gözaltına alınan erkek göstericilerin sorgusu Terörle Mücadele Şubesi'nde sürüyor. Göstericilerin örgüt bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor.

Derya ERDOĞDU-Sırrıberk ARSLAN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır