kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Babuna için
Hayatla girdiği pazarlığı kazanması uğruna tüm Türkiye seferber oldu

Lösemi hastası genç beyin cerrahı Dr. Oktar Babuna için yaklaşık 1 aydır tüm Türkiye'de hummalı bir faaliyet sürüyor. Hastasından yaşlısına, hamilesinden çocuğuna binlerce yardımsever kan ve doku örneği vermeye koştu. Şimdi de ünlü pop şarkıcısı Mustafa Sandal şarkılarını Babuna için söylemeye hazırlanıyor. Sandal'ın 16 Mayıs'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde vereceği konserin tüm geliri Babuna ve Ulusal Kemik İliği Bankası'na gidecek.

100 bir örnek
Babuna için başlatılan kampanyadan önce Türkiye'deki kemik iliği verici sayısı ancak 10 bin cıvarındaydı. İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, TÜYAP'ta, Tatilya'da ve İstanbul'un çeşitli merkezlerinde, Antalya'da, Bursa'da, İzmir'de, Ankara'da, Konya'da, İzmit'te, Çanakkale'de, Eskişehir'de, Karadeniz Ereğli'de, aynı zamanda Almanya'da ve Amerika'daki vatandaşların katılımlarıyla bu sayı birkaç hafta içerisinde 100.000'e çıktı. Asıl amaç ise verici sayısının en az 15 milyona çıkarılması. Kampanya çerçevesinde alınan 100 bin kan örneğinden 45 bin 420 tanesine doku testi yapıldı.

İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Çarin, Dr. Babuna'nın genel sağlık durumu iyi olduğu için doktorlarının ilik naklini biraz daha ertelediğini bildirdi. Çarin, bugüne kadar Babuna'ya uyumlu çıkan üç örneğin yurtdışına gönderildiğini ve kısa sürede 6'da 6 uyumlu iliğin bulunması için çalışıldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır