kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Sırbistan işgal edilsin'
Amerikan think-tank kuruluşları Balkanlar'da kesin çözüm için, Sırbistan'ın NATO tarafından işgal edilmesini ve Miloseviç'in iktidardan indirilmesini şart koşuyorlar.

DÜNYACA ünlü New York Times gazetesi, "Sırbistan'ı temizlemek neye mal olacak" başlıklı bir makalede çeşitli Think-tank (Düşünce) kurumlarının Kosova sorununa bakış açılarını değerlendirdi. Birçok düşünce kurumu, Kosova krizinin ancak Sırbistan'ın tamamen işgal edilmesiyle çözüme kavuşabileceği konusunda uzlaştı. Makalede, İkinci Dünya Savaşı sonunda müttefiklerin Almanya'yı işgal ettikleri gibi şimdi de Sırbistan'ın işgal edilmesi gerektiği savunuldu. Buna göre, Sırbistan işgal edildikten sonra Milsoseviç tahtından indirilecek ve ülkedeki anayasa sil baştan yapılacak. NATO, Almanya ve Japonya'da olduğu gibi toplumu bu şekilde huzura kavuşturacak. Makalede şu çarpıcı satırlar yer aldı:

Miloseviç indirilmeli
"Miloseviç Kosova'dan geri çekilse bile, Sırbistan'da sürdüreceği diktatörlük Balkanlar'ı tehdit edecek. Karadağ'daki iç savaş, Macarlar'ın çoğunlukta bulunduğu Voyvodina ve Müslümanlar'ın yaşadığı Sancak onun bundan sonraki hedefleri olacak. Bu nedenle müttefikler Sırbistan'ı işgal etmeli, Sırp ordusu yok edilmeli ve Sırp halkını yalanlarla kandırıp arkasından sürükleyen Miloseviç'i devirmelidir. Daha sonra da Sırbistan politik, sosyal ve ekonomik olarak kalkındırılmalı ve Sırp halkı Demokratik bir dünyada yerini almalıdır.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır