kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Isparta'da ki Belediye Kooperatifi ne oldu?...

Geçenlerde bana Isparta'dan tam 1500 kişinin feryadı ulaştı. Feryat ki, ne feryat!... Hadi müteahhitlerin yaptığı kooperatif evlerini bir kenara bırakalım... Ama bu bahsedeceğim Isparta Belediyesi'nin girişimi ve 1991 yılından beri insanlardan topladıkları paralarla yapılacak olan MAVİ KENT hikayesi... Ama çok kötü bir hikaye, bakın anlatayım;

Isparta Belediyesi, 1991 yılında evi olmayanları, dar gelirlileri ev sahibi yapmak amacıyla, mahalli gazetelerde ilanlar vererek bir kampanya başlattılar. Bu işi bizzat Belediye İmar Müdürlüğü üzerine almıştı. Kampanyaya 1500 kişi katıldı. Herkes elinde avcunda ne varsa sattı, savdı. Ev sahibi olmak umuduyla yola çıktı. Derken arsalar bulundu ve büyük bir tantana ile adını koydular ve "MAVİ KENT" temelleri atıldı. En geç 1996 veya 1998 yılında teslim edilecekti.

Vali bey de bu işin takipçisi olacaktı. Araya belediye seçimleri girdi. Reis olarak harika çocuk, iş bitiren Mehmet Aybatılı seçildi. İlk iş olarak bu konuyu kendisinin de başkanı olduğu "BELMAŞ" adlı şirkete havale etti. O zamanlar bazıları bu işe karşı çıktılar ama başaramadılar.

Geldik 1999 yılına... Evler ne alemde diye mutlaka soracaksınız. Şimdi 1300 civarında üye kalabildi. Ucuz meskenin taksitleri 1999 yılı için ortalama ayda 80 milyon liraya çıktı. Ortada sadece 1100 adet kaba beton yığını var... Neymiş efendim evler 2000 yılının sonunda kapısız, penceresiz, kaba sıvası ile teslim edilecekmiş... Eğer kredi bulabilirlerse... Ama aslında ayda 90 milyar ve yılda 1 trilyon lira toplanıyor ve ortada bir şey yok... Bu ne biçim bir iş, anlayamadım. Eğer anlayan varsa, Belediye Başkanı dahil bana anlatsın. Bu konuda acele açıklama istiyorum.

Adalet Bakanlığı'ndan müjdeli açıklama...
Geçen hafta Adalet Bakanlığı'na seslenerek, "Hakim adayları göreve ne zaman başlayacak?..." demiştim ve bu konuda bilgi istemiştim.

Adalet Bakanlığı Personel Dairesi Genel Müdürü Akın Demir'in yaptığı açıklama bizi sevindirdi. Akın beyin verdiği bilgiye göre, artık Bakanlığın internette devamlı bir yeri var ve oradan Bakanlık içindeki bütün gelişmeleri anında izleyebilmek mümkün. İşte bu internet köşesinde hakim adaylarının sınav sonuçları da yayınlanmış. Aldığımız bilgiye göre, 465 hakim adayından mülakat sonucu 399'u başarılı, 60'ı başarısız, 6'sı da sınava girmediğinden hak kaybına uğramış.

Kazananlara tebligatlar yapılmaya başlanmış. Pek yakında da yeni hakim adayları tayin oldukları bölgelere gidecekler. Bu arada Adalet Bakanlığı'nın başlattığı bu ileri teknoloji haberciliğini büyük bir sevinçle karşıladım. İnşallah diğer Bakanlıklar da bu sistemleri uygulamaya başlarlar. Bu arada unutmadan Adalet Bakanlığı'nın internet adresini de vereyim; "www.adalet.gov.tr."

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır