kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nişantaşı'nda bir Fransız: L'appart
L'Appart'ın Nişantaşı'nda açılan ilk uluslararası şubesi dekorasyonu, ve mönüsü ile Paris L'Appart'ın aynısı. Zengin Güney Fransa mutfağını İstanbul'a taşıyan L'Appart ev kadar sıcak ve itinalı bir ortam sunuyor

Paris Champs Elysee'nin popüler restoranlarından L'Appart'ın yemeklerini tatma fırsatınız olmadıysa üzülmeyin. 8 ay önce Nişantaşı'nda açılan L'Appart ortamı ve mönüsü ile sizi Paris'e taşıyacak. L'Appart'ın ilk uluslararası şubesi olma özelliğini taşıyan Nişantaşı L'Appart yemek ve servis kalitesi ile kısa zamanda Champs Elysee'de ki kadar ün kazandı.

Mimar Metin Deniz'in dekorasyonunu gerçekleştirdiği L'Appart'ın girişteki salonu ve mutfağı alt kattaki barı, kütüphanesi ve mönüsü ile Paris L'Appart'ın aynısı. Restoran ev ortamı konsepti içinde sıcak ahşap ağırlıklı dekore edilmiş.

Mutfak ekibinde 2 Fransız şefin çalıştığı L'Appart'ın mönüsünde Güney Fransa ağırlıklı, dolayısıyla Akdeniz mutfağı tadının yoğun olduğu yemekler var. Ayda bir yenilenen mönünün salata ve yemeklerinde sadece sızma zeytinyağı kullanılıyor. L'Appart'ın restoran ve cafe mönüleri zengin salata çeşitleri yanında, Fransız mutfağının zengin sos ve baharat çeşitleri ile pişirilmiş et, tavuk ve balık yemeklerinden oluşuyor. Tüm et yemeklerinin pişme kıvamını konuklar kendileri belirleyebiliyorlar.

AKDENİZ MÖNÜSÜ
Parmesan peyniri, roka salatası ve kerevizli krema ile servis edilen dana karpaçyosu dilimleri, sıcak keçi peyniri, Nisuaz salatası, vanilya dondurmalı elmalı ince tart ile dondurmalı taze çilek kupu L'Appart mönüsünde en çok tercih edilenler yemekler.

L'Appart'ın Türk ve Fransız şaraplarından oluşan zengin bir şarap mönüsü var. Hemen her tür yemekle içilebilen Bourgogne Macon Village Clerget 96 ve Lussac Saint Emilion Chateau Bellevue 96 şarapları çok ilgi çekiyor.

L'Appart'ın öğle yemeği konuklarını daha çok genç yönetici ve çalışanlar ile Nişantaşı sakinleri oluşturuyor. Akşam konukları ise İstanbul'da yaşayan yabancılardan, işadamı ve sanatçıya kadar daha geniş bir yelpazede. Şener Şen, Sezen Cumhur Önal, Dr. Davut Kohen, İbrahim Betil, Çiğdem Simavi ve Raffi Portakal L'Appart'ın tanınmış konukları arasında.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır