kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Büyükler&Küçükler


Üç Büyükler'i hazır baba parası yiyen zengin çocuklarına benzetiyorum. Nasıl olsa seyirci potansiyelleri büyük. Çevre de geniş. Hacadıkları para da idarecilerin ceplerinden çıkmıyor. Gazetelerde boy boy resimler, TV'lerde röportajlar...

Her sene bir teknik adam değiştir. Basınla iyi ilişkilere gir. Onları fazla üzme. Gazetelerde yazan eski futbolcuları da arada sırada şerbetle; üzerine gelmesinler... Vadesi dolan, neredeyse ecelinden ölecek futbolcuları milyon dolarlara transfer et. Sonra da, o taraftarlar yolda soru yöneltsinler: "Bizim takımın hali ne olacak ağbi?"

İlhan Cavcav, Celal Doğan, Sefa Sirmen... Üçü de, alt liglerden buldukları yerli futbolcuları allayıp pullayıp Üç Büyükler'e iteliyorlar. Yabancı futbolcu seçimini, ucuz ve iyi yapıyorlar. Böyle olunca da yabancı kontenjanını arttırmayı destekliyorlar. Kendi açılarından haklılar. Üç Büyükler, yerli futbolcuların çok pahalı olduğundan yakınıyor. Ama bunları alt kümelerden bulma yoluna gitmiyorlar. Hepsinin alt yapılarında görevli, eş-dost veya eski futbolcu torpili var. Orada emekli memur gibi çalışıyorlar. Salla başını, al maaşını... Onlara, "Hangi futbolcuyu çıkarttın arkadaş?" diye de bir soru yöneltilmiyor. Çünkü sistem öyle... Sonra da, hiç para vermeden alabilecekleri defans adamlarına bile milyon dolarlar ödüyorlar. Ligin en az gol yiyen takımı Beşiktaş, 33 yaşında Van Eck'in peşinde... Forvete getirecekleri adamlar da, 30'un altında olmayacak. İşte Toshack'ın getirdikleri meydanda... Hep beraber götürdükleri de...

***

Tugay Milli Takım'da... Uzun zamandır G.Saray'da meydanda yok. Oynayacağımız takım Finlandiya... Fizik olarak çok güçlü bir takım. Bizi yalnız fizikleriyle bozabilirler. Eğer Mustafa Denizli, "Tugay'ı ilk 11'de oynatacağım. Sergen gibi kazanacağım" diyorsa bence yanılıyor. Dilerim, Tugay ve Sergen oynayıp takımı Finlandiya'da galip getirirler. Tersi olursa, zaten hakem faktörü hazır. Yollarız onun sırtına, gider.

Emre... "Hagi ağbim gibi olacağım" diyorsun. Aferin sana! Olma yolunda hızla ilerliyorsun. Ali Eren'e attığın dirseği, pozisyon olarak değme profesyonel futbolcu atamaz. Hagi Amca'nın iyi yanlarını örnek al. Ama nasılsa fark etmez. Üç Büyükler'den birinde oynuyorsun. Ceza Heyeti'ne yollamazlar seni... Altay'da, Gençler'de, Samsun'da falan oynasaydın, şimdi çoktan idam sehpasında asılmıştın. Aynen devam küçük Emre; doğru yoldasın!

Celil... Allah'tan Üç Büyükler'e transfer olmadın. Senelerdir Arif'e haksızlık yaptık. Sen, kesinlikle o tip futbolcular sıralamasında açık ara birinci olurdun. Ve senin yüzünden tribünler birbirine girerdi. Tabiat kanunu herhalde, yere yakın futbolcular, böyle pozisyonlarda düşmeyi fazlaca düşünüyor.

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır