kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yabancı için IMF anlaşması şart değil
Deutsche Bank'ın baş ekonomisti Laura Papi, yabancı yatırımcıların Türkiye piyasalarına girmek için mutlaka IMF anlaşması aramadıklarını, ancak yapısal önlem programlarının gösterge olacağını söyledi.

Hükümetin bütçe açığını daraltacak yapısal önlemleri alması gerektiğinin altını çizen Papi, "Türkiye IMF'li veya IMF'siz bir istikrar sağlarsa çok iyi olur. Eğer IMF'nin yol göstermesini beklerseniz fırsatları kaçırabilirsiniz" dedi.

"Yeni hükümetin bir balayı süresi olacak. Balayı sona ermeden önce yeni hükümetin reformların ivmesini sürdürecek bazı şeyleri yapması gerekir" diyen Papi, bu reformların çok hızlı olması gerekmediğini de belirtti. Papi, hükümetin son 1.5 yılda izlenen politikaları genel anlamda sürdürmesinin bile olumlu olacağını ifade etti.

Papi, yeni hükümetten doğru önlemlerin bazılarını benimsemesini beklediklerini ifade etti ve "Aşırı hız veya mucize beklemiyorum" dedi. Papi, "Türkiye'nin kredibilite sorunu var deniyor. Bunun anlamı şu: Piyasalar temelde bir takım gelişmeler olduğuna inanmalı. Mucize beklemiyorum, ama sürdürülebilir bir düzenleme görmek istiyorum" dedi.

Papi, programın başlangıç aşamasında currency board'dan yana olmadığını söyledi.

REUTERS


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır