kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Parsan'da elim sende
Parsan dün piyasanın en ilgi çeken kağıtları arasında yer aldı. Ama yoğun talep nedeniyle değil, yoğun satış yediği için...

Hatta o kadar çok satış oldu ki, yüzde 15 halka açıklık oranına sahip, piyasa değeri 9,65 trilyon olan şirket, 2.9 trilyonla, işlem hacmi sıralamasında beşinci sıraya yerleşti. 25 Ocak'tan bu yana yüzde 225 değer kazanan bu kağıt, iki günde yüzde 22 değer yitirdi. Hissenin dünkü kaybı yüzde 11 oldu.

Parsan'ın fiyatını yukarı aşağı sallayan hikayenin başında da sonunda da bir grup oyuncunun yer aldığı belirtiliyor. Hikaye ise şöye: Parsan yedek parça alanında dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen isimleri ile çalışan bir şirket. Büyük oyuncuların dikkatini çeken de başlangıçta bu özellik olmuş. Bir kaç ay önce ortaya atılan bir söylenti Parsan'daki beklentinin belkemiğini oluşturuyor. Şirketin Boeing'le 20 milyon dolarlık anlaşma imzalayacağı yönünde söylenti dolaşıyor. Bir kaç büyük oyuncu hisseye yöneliyor. Bu, piyasa için yeni haber değil.

Yeni olan, bu grubun kendi içinde anlaşmazlığa düşerek hisselerini elden çıkarmaları. Bunun için bir kaç neden sayılıyor. Birinci neden olarak ilk beklenti olan Boeing ile anlaşmanın suya düşmesi gösteriliyor. İkinci neden olarak şirketin üç aylık karının beklenenin altında çıktığı söyleniyor. Parsan'da ilginç olan bir başka durum da satışların yapıldığı aracı kurum.

Dün satışların önemli kısmı piyasanın büyük oyuncularından birinin aracı kurumundan geldi. Fakat piyasada bu oyuncunun kağıtla ilgilenmediği, hissedeki grubun daha çok orta büyüklükteki oyunculardan oluştuğu belirtiliyor. Neden bu aracı kurumun seçildiğine gelince... O da işin aldatmacası.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır