kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aynen devam
Tepkilere rağmen operasyon sürecek. Amerikalı senatörler de Avrupalılar'ın tek başına bir çözüm bulamayacağını savundu

Belgrad'daki Çin Büyükelçiliği'nin yanlışlıkla vurulmasından sonra, özür üstüne özür dileyen NATO, operasyonun her şeye rağmen aralıksız süreceğini bildirdi. NATO Sözcüsü Jamie Shea, sorunun çözümü için diplomatik çabaların da artırıldığını belirtti. Shea, "Kötü havaya rağmen harekat devam ediyor ve askeri hedefler vuruluyor. Sorti sayısı önceki gün 600'den 317'ye düştü"dedi. Taviz vermeyen NATO'nun kullanacağı 10 adet ek B-52 uçağı da Amerika'dan İngiltere'deki üsse geldi. Dün de Belgrad'da iki patlama sesi duyuldu. Bombardımanda havaalanları hedeflendi.

Sırp ordusu çekiliyor
Yugoslav Tanjug ajansı Sırp Genelkurmayı'nın askerlere Kosova'dan çekilme emrini verdiğini bildirdi. Ancak NATO temkinli davranarak kesin kanıtlar gerektiğini açıkladı. Böylece üsteki B-52 sayısı 13'e çıktı.

NATO sözcüsü, Çin hükümetinin tepkisini anlayışla karşıladığını söyleyen ve Pekin'in, Kosova krizine son vermek hedefindeki diplomatik çabaları desteklemeyi sürdüreceğine inandığını vurguladı. Bu arada elçiliklerinin bombalanması sonucu 3 vatandaşlarını kaybeden Çinliler NATO ve Amerika'yı protestolarına dün de devam ettiler. Pekin'deki Amerikan Büyükelçiliği Sözcüsü hafta sonu boyunca gösteriler yapan protestocuların sayısı ve şiddetinin azaldığını bildirdi. Ancak Büyükelçi James Sasser, haftasonunda Çin hükümetinin kendilerini bir kuşatma altında tuttuğunu belirtti. Koruma verilmediği için residansın başka bir yerinde bulunan çocuklarının yanına gidemediğini belirten elçi, güvenliğin yetersiz olduğunu anlattı. Amerikalı milletvekilleri, CIA'nın hatası nedeniyle büyükelçiliğin vurulması sonucu artan uluslararası öfkeden dolayı Başkan Clinton'ın da geri adım atmaması yolunda uyarıda bulundular.

Senatörler destek verdi
Eski Senatör Bob Dole, "Umarım hâlâ zafer kazanmaktan bahsediyoruz. Miloseviç, bir savaş suçlusudur ve bu iş bitmeden onun hapsi boylaması gereklidir. Clinton politikasından vazgeçmemelidir. Kongre'de kendisine her iki partiden de destek vardır" şeklinde konuştu. Demokrat Senatör Joseph Biden ise Avrupa bu işi kendi başına yapamaz. Mutlaka Amerika da olmalı. Sürücü koltuğunda biz oturuyoruz" diyerek Kosova sorununa "Amerikalı" bir çözüm bulunacağını belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır