kapat

09.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başkan 'sabıkalı' çıktı
ANAP'lı Başkan Veysel Sayın'ın, uyuşturucu kaçakçılığından 7 yıl hapse mahkum olduğu anlaşılınca başkanlığı düştü

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Harmanlı Beldesi Belediye Başkanlığı'na ANAP'tan aday olan Veysel Sayın'ın gerçek yüzü, seçimi kaybeden Belediye eski Başkanı CHP'li Mustafa Gezek'in Yüksek Seçim Kurulu'na itirazıyla ortaya çıktı.

ANAP'tan adaylığını koyan Veysel Sayın, seçimlerde, en yakın rakibine 71 oy fark atarak başkanlığa seçildi. Ancak, 20 Nisan günü, seçimi kaybeden Belediye eski Başkanı CHP'li Mustafa Gezek rakibinin eski bir sabıkalı olduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ettti.

Bu itirazı inceleyen İlçe Seçim Kurulu yetkisizlik kararı vererek dosyayı Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdi. Dosyayı inceleyen Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını Veysel Sayın'ın seçilme yeterliğinin bulunmadığı şeklinde verdi

ilk itiraza ret
Harmanlı Beldesi Belediye eski Başkanı CHP'li aday Mustafa Gezek l8 Nisan'daki seçimlerden önce Veysel Sayın'ın adaylığına sabıkalı olduğu için itiraz etti. Ancak, İlçe Seçim Kurulu Sayın'ın sabıka kaydını incelediğinde "Meskun mahalde silah atmak, ruhsatsız silah taşımak ve trafik" suçlarından sabıkalı olduğunu bu sabıkaların da adaylığına engel olmadığına karar verdi.

Sırada ikinci itiraz
CHP'li aday Mustafa Gezek, bunun üzerine bir yakının aracılığı ile Almanya'dan Olderburg Eyalet Mahkemesi'nin 23.11.l992 tarihli Almanca yazılı kararını getirtip Türkçe tercümesiyle Gölbaşı İlçe Seçim Kurulu'na ikinci itirazda bulundu. Gölbaşı Seçim Kurulu da dosyası YSK'ya havale etti. Dosyayı inceleyen YSK, Sayın'ın başkanlığını düşürdü. Yüksek Seçim Kurulu aynı kararında Belediye Başkanlığı'nın da en çok oyu alan ikinci adaya verilmesi gerektiği yolunda görüş bildirdi.

Bunun üzerine itirazı yapan ve seçimlerde 71 oy farkla ikinci olan yap CHP'li Mustafa Gezek'in mazbatayı alacağı belirtildi.

Sırrıberk Arslan (SHA)

ALMANYA'DA 3.5 YIL HAPİS YATMIŞ
Yüksek Seçim Kurulu, Almanya'da toplu uyuşturucu kaçakçılığından 7 yıl hapse mahkum olan ve 3.5 yıl hapiste yatan Veysel Sayın için verdiği karar şöyle: "İtiraz dosyasında bulunan ve yetkililerce onaylanmış belgelere göre Veysel Sayın'ın Almanya'nın Odenburg Eyalet Mahkemesi'nin 23.11.1992 kararı ile toplu uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktan 7 yıl hapis cezasına mahkum olduğu, ayrıca TCK'nın 10 ayrı maddesine göre de sabıkasının bulunuğu belirlenmiştir. Bu nedenle itirazın kabulü ile Veysel Sayın'ın seçilme yeterliliğinin olmadığına karar verilmiştir."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır