kapat

09.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Hızlanın...
Bülent Ecevit ile Devlet Bahçeli dün buluşarak kurulacak olan DSP-MHP-ANAP koalisyonunun temeline ilk harcı koydular.

ÇETİN ALTAN
1853'de Sinop'da batan donanma, "tabu"lar, "dogma"lar ve Voltaire
Kadim dostum Tınaz Titiz, 1940-2000 arasındaki savaş gemilerinin dizaynları ve hataları üstüne koskoca bir inceleme kitabı yazmış olan Erbil Serter'le tanıştırdı beni...

ZEYNEP GÖĞÜŞ
Anneanne
Annem bir gün bana "Bari seni erkek doğursaymışım" dedi. Bunun bir "erkek fatma" suçlaması olmadığını bildiğimden mesele etmedim. Annem bunu söylerken kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarım üzerinde durabilmemi kastediyordu elbette...

CAN ATAKLI
Siz nasıl annesiniz böyle?
Kafasını sımsıkı bağlayarak Atatürk'ün Cumhuriyeti'ne kafa tutan Merve Kavakçı, "ünlü" olmayı pek sevdi herhalde ki, aklına gelen her yerde kamuoyunun karşısına çıkmaya çabalıyor.

NECATİ DOĞRU
Banka mı paylaşacaklar? Program mı yapacaklar?
En fazla oyu aldığı için hükümeti kurmakla görevlendirilen Bülent Ecevit, bugün turlara başlıyor. Önce ülkenin ikinci büyük partisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. Ülkenin üçüncü büyük partisi FP'nin Genel Başkanı Recai Kutan'ı da atlamayacak, onunla da görüşecek.

HINCAL ULUÇ
Gelin çiçek derelim..
Kaçıncı kez yayınlıyorum bilmem.. Ama her Anneler Günü'nün geleneksel yazısı oldu artık..

CENGİZ ÇANDAR
Tarihin istasyonları...
Seksenli yıllarda Ortadoğu'ya, özellikle Lübnan'a o kadar çok giderdim ki, her yılın en az dörtte biri oralarda geçerdi.

SELAHATTİN DUMAN
Mucize ilacın bedava tarifi..
Popolarının yafa portakalı gibi durmasından şikâyet edenlere büyük hizmet! "Cellulase" adındaki ilaca avuç dolusu para dökmek yok.. "Kendin pişir kendin ye.." felsefesini icat eden bir neslin ahvadı olarak aynısını kendiniz yapın..

RAUF TAMER
Beyaz sayfa açın
Ecevit'in MHP hakkında kaygıları varmış... mış. MHP'nin de Ecevit'ten kaygıları varmış... mış. Eski defterleri karıştırırsak, kimin zararlı hattâ mahçup çıkacağı hiç belli olmaz.

AHMET VARDAR
İki küçük mektup...
Bu hafta size iki küçük mektup sunacağım. Konular birbirinden ayrı ama okuyunca ikisine de hak vereceksiniz. Birincisi bir öğrenci velisinden...

ASAF SAVAŞ AKAT
Hükümeti beklerken
Bu ay da ekonomiye tasarrufçu açısından bakan yazımızı ikinci Pazar gününe aldık. İki nedenimiz vardı. Birincisi Nisan enflasyonunu görmek istiyorduk. İkincisi belki hükümetle ilgili gelişmeler olur diyorduk.

NURİYE AKMAN
Politikası yanlış
Fazilet Partisi'nin 'türban' konusunda izlediği politikaya şaşırdım. Ilımlı, sisteme entegre olmaya çalışan bir görüntü arz etmesini beklerdim

YILMAZ KARAKOYUNLU
Cuma tahrikçileri...
Türk siyasetçisi yüksek perdeden konuşmayı sever. Gazele merakımız bundandır. Hepsinin kulaklarında bir nara titreyişi, hepsinin içlerinde bir çığlık arzusu dolaşır. Hafız Burhan tutkunluğumuz buradan gelir.

YAVUZ DONAT
Baba neden sertleşti?
Cuma günü Çankaya Köşkü'nde "Trafik Haftası" nedeniyle bir tören vardı... Törenden sonra bir süre Köşk'te kaldık.Cumhurbaşkanı ile konuştuk.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Bindik bir alamete...
Osmanlı padişahına, dünyanın her yerinden çeşit çeşit hediyeler gönderildiği malum.
Bu hediyelerden biri de, o zamana kadar Osmanlı mülkünde görülmemiş olan bir hayvanmış.

GÜLAY GÖKTÜRK
Hukukçular da yemin eder
Galiba artık hatırlamanın zamanı geldi:Bu ülkede sadece milletvekilleri değil, hukukçular da yemin eder.

ALİ ŞEN
CHP'ye kim başkan olmalı?
Sosyal demokrat çizgisinden hiç sapmayan, oylarını partisinin tam aksine hep çoğaltan, büyük düşünen, sevilen, sempatik, çok çalışkan, Kocaeli'nin Büyükşehir olmasını sağlayan Sefa Sirmen, düşündüğüm isimdir.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Ayağı taşa takılan at!..
Otomobilin henüz icat edilmediği dönemde, insanların ulaşım aracı olan at, aynı zamanda çok yakın ve sadık bir dostuymuş.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Hükümete selam, faize devam
Hükümeti kurma çalışmalarının resmen başladığı geçen hafta faizler yatay seyrini korurken borsa yükselişine devam etti. Ciddi bir kâr realizasyonu ile karşılaşılmadı.

Dr.TUĞRUL TUNA
Hoş geldin Ruzi Hızır günleri..
Şaban kapıyı açar açmaz içeriye dalan sert ve soğuk bir rüzgâr, kahvenin duvarlarını adeta sıvadı.. Talat tüpgaz ocağının yanan alevinin sağa sola yalpaladıktan sonra sönüverdiğini gördü..

NEBİL ÖZGENTÜRK
Richard Gere ve hüzün!
Erce Aydıner, 1959 yılında İstanbul'dan ayrılıp Almerika'ya göç etti. Bir daha da ülkesine dönmedi. Bu süre içinde 11 roman yazdı Aydıner; Ve bir romanı filme çekiliyor, Richard Gere'nin başrolünü oynayacağı, Sadness At Leaving!

SEDA KAYA GÜLER
Anneler Günü
Anneler Günü'nü ne zaman kutlamaya başladığımı hatırlamıyorum. Ama yıllardır, her Anneler Günü'nde kardeşlerimle önceden neler alacağımızı planlayıp, mutlaka bir hediye ile gönlünü almaya çalışıyoruz annemizin.

TEVFİK YENER
5000 karılı kral
Geceyarısını geçiyordu, kapı vuruldu. İri yarı adam "Kim bu saatte?" diye söylendi. Lokantayı kapatalı epey olmuştu. Geleni tanıyınca kapıyı açtı.

YUSUF SARI
Borsada 6.000 psikolojisi
Bull market olarak tanımlanan dönemlerde borsaya olan talep arzdan daha fazladır. İstanbul Borsası da kısa hayatında dört önemli bull market dönemi geçirdikten sonra 5. büyük yükselişini yaşıyor.

SERPİL YILMAZ
Kurtla kuşun buluşması
Hititler'in ibadet yerlerinden birisi olan Adana'nın Kadirli ilçesindeki Aslantaş Mabedi'ndeki kanatlı aslan, döndü dolaştı, Mustafa Süzer'in eline kondu.



Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır