kapat

09.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yüce Divan sürprizi
ANAP lideri Yılmaz, "Yüce Divan'da yargılanmadan hükümete girme" dedi

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Meclis'te geçen dönem hakkında kabul edilen soruşturma önergelerinin sonuçlandırılmasını isteyerek, "Ben Yüce Divan'da yargılanmak istiyorum" dedi ve ekledi: "Bunu kendim için değil partim için istiyorum."

Yılmaz, Hükümeti kurmakla görevlendirilen DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'le görüşmesinin ardından Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Sayın Ecevit'ten benimle ilgili mevcut soruşturma dosyalarından Yüce Divan'a gönderilmem için yardımcı olmasını rica ettim. Buradan bu çağrıyı diğer parti gruplarına da yapmak istiyorum. ANAP Grubu, Meclis'teki oylamalarda Yüce Divan'a gitmem için oy kullanacaklardır. Diğer gruplardan da aynı duyarlılığı bekliyorum" dedi.

Hükümete girmeyecek
Yılmaz, ANAP'ın Hükümette yer alması halinde kendisinin herhangi bir görev kabul etmeyeceğini de bildirdi. Yılmaz'ın bu konudaki değerlendirmesi de şöyle oldu:

"Partim hükümette yeralsa bile, ben hükümette yeralmayacağım. Çünkü Yüce Divan siyasi etkiye açık bir yer değildir. Bu yargıyı bağlamaz. Tam tersine, eğer hükümet müzakereleri yoluyla yargı yolu kapanırsa, bu hukuku zedeler. "

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü :

"18 aylık 55. Hükümet döneminde yasalara aykırı veremeyeceğimiz hiçbir icraatımız sözkonusu değildir. Ama netice itibariyle bu bizim iddiamızdır. Siyasi rakiplerimiz bunu seçim platformudna farklı şekilde dile getirmişlerdir. Şimdi bizim istediğimiz, bütün bu suçlamalarla ilgili olarak öne sürülen konuların yargı tarafından değerlendirilmesidir. Meselenin ilgili yargı tarafından sonuçlandırılması konusunda ısrarlı olduğumu Sayın Ecevit'e ifade ettim. Kendileri bu konuda bana yardımcı olmayı vadettiler.

Türban krizi
ANAP Genel Başkanı, Meclis'te yaşanan türban kriziyle ilgili olarak ise, "Bu olay açık bir provakasyondur. Nitekim kamuoyuna yansıyan bilgiler bu iddiamızı doğrulayacak niteliktedir. Bu provakasyona karşı gösterilecek tepkiyi sağlıklı olarak tespit edebilmek gerekir. Eğer siz provakasyonu görüyorsanız, bunu yaptıranların bu amacına uygun düşecek davranıştan kaçınmanız gerekir, ama kararlılığı da elden bırakmamak gerekir. Hiç kimsenin ANAP'ın laiklik ilkesini test etmeye hakkı yoktur. ANAP konuya ne kadar duyarlı olduğunu 55'inci Hükümet döneminde göstermiştir" dedi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır