kapat

09.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
CHP'de tek aday sancısı
Tek aday için kurultay öncesi aday yoklaması formülü gündeme geldi

CHP'NİN 22 Mayıs'ta yapacağı Olağanüstü Kurultay'la ilgili çalışmalar sürerken, İçel eski Milletvekili Fikri Sağlar, Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi ile görüştü. Sağlar, Selvi'ye "aday eğilim yoklaması" ve "kurultaya tek adayla gidilmesi" önerilerini götürdü.

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmeden sonra, Sağlar ve Selvi, açıklamalarda bulundular. Kurultay'dan önce adı genel başkanlık ve yönetim için geçenlerin örgütün yaygın tabanı aracılığıyla belirlenmesini isteyen Sağlar, 16 Mayıs Pazar günü 80 ilde il kongresi delegelerinin katılımıyla "aday eğilim yoklaması" yapılmasını önerdiğini kaydetti. Sağlar, bu yoklamanın Genel Merkez talimatıyla gerçekleşebileceğini anlattı.

Sağlar kurultaya tek adayla gidilebilmesi için ortaya attığı ikinci önerisini ise, aday olarak adı geçenlerin biraraya gelerek tek bir isimde birleşmeleri şeklinde açıkladı. Sağlar, Selvi'nin bu çağrıyı uygun bulduğunu belirtti.

Selvi, Sağlar'ın birinci önerisi ile ilgili bazı çekinceleri bulunduğunu, ancak ikinci önerinin, saygı duyulacak bir öneri olduğunu vurguladı.

Gündoğan: Ya CHP ya DSP
TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Bekir Gündoğan partisini seçmek üzere. Seçmenleriyle görüştüğünü söyleyen Gündoğan, "Ya CHP'ye ya da DSP'ye geçeceğim" dedi. Sol geleneğe bağlı bir siyasetçi olarak CHP'nin barajı aşamamasından büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Gündoğan, "CHP'nin TBMM'de temsil edilmemesi elbette üzüntü vericidir. Bu konuda ben ne yapabilirim, henüz bilmiyorum. CHP'den de bana bir teklif gelmedi" diye konuştu. Gündoğan gönlünde yatanı ise şöyle açıkladı: "Tunceli'nin dağ gibi sorunları var. Bu sorunları ancak iktidardaki bir parti çözebilir. İstediklerimizi iktidar bize verebilir. Bu nedenle bir sol parti olan DSP, katılabileceğim partilerin başında geliyor."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır