kapat

09.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Savaş meleği
Kosova'da haber için koşturan atv muhabiri Şerif Turgut bir yandan da parçalanmış ailelerin yardımına koşuyor

İbrahim ÖGE- Berhan SONER (SHA)

Şerif Turgut... Kosova'da görev yapan tek bayan savaş muhabiri olarak, habercilik adına koştururken bir yandan insanlığı ile kalpleri fethediyor. Türkiye'ye sığınan göçmenlere telefonla ulaşarak Kosova'da kalan yakınlarının sağlığı hakkında bilgi aktaran Turgut, en son, Bursa'ya sığınan Şaban Ailesi'ne benzer müjdeli haberlerden birini verdi.

Dramatik bir hikaye bu
Şaban Ailesi'nin hikayesi en az savaş kadar dramatik. Baba Güner Şaban (39) Priştine Radyo Televizyon Kurumu'nun Türkçe yayın servisinde çalışıyor, anne Elizama (36) da öğretmenlik yapıyordu. Gözü dönmüş Sırplar'ın Priştine'ye yöneldiği haberini alınca, 11 yaşındaki Figen, 10 yaşındaki Ergi ve 6 aylık Eda'yı kaptıkları gibi, Mekodonya sınırına yöneldiler. Ayrı ayrı otomobillerde sınıra ulaştılar. Ancak buluşma noktasında ailenin tek oğlu Ergi, ortalıkta yoktu. Çılgına dönen Elizama, yavrusunun Priştine'ye döndüğünü öğrendi. Baba oğlunu bulmak için Priştine'ye doğru yola çıktı.

Babaları Kosova'da kaldı
Ergi de bindiği araç Sırp polisi tarafından durdurulunca, Tetova sınır kapısına gönderilmişti. Aynı gnlerde Elizama'nın oğlunu bulabilmek için TV kanallarına yaptığı haber etkili oldu ve gözüyaşlı anne oğlu Ergi'nin Tetova'da olduğunu öğrendi. Yetkililerin yardımıyla Üsküp'e geçirilen Ergi, 5 gün sonra anne ve kardeşlerine kavuştu. Şaban Ailesi bu kez geride babalarını bırakarak, Türkiye'ye, Bursa'ya doğru yola çıktı. Ancak akılları Kosova'da kalan babalarındaydı. 1.5 ay önce sınırda ayrıldıkları babalarının yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorlardı.

Ve müjdeli haber, Kosava'da görev yapan savaş muhabiri Şerif Turgut'tan geldi. Turgut, Elizama'nın 8 ay önce Türkiye'ye gelen erkek kardeşi Luli'yi işyerinden arayıp "Güner'in durumu iyi, sağdır merak etmeyin" dediğinde gözü yaşlı ailenin yüreğine su serpildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır