kapat

09.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
30 kurşunla delik deşik ettiler
RASİM Halimi, katliamdan kaçan yüzbinlercesinden biri...

Karısı Shpresa'ya ağlıyor. 23 yaşındaki karısını, tecavüze direttiği için vurmuş Sırplar. Henüz evleneni dokuz ay olmuş. Şimdi Arnavutluk'taki Kajava kampında, elinde karısının resmi dolaşıyor. Hayalet gibi... Herkes O'nun hikayesini biliyor. Gjakova bölgesinde traktörden indirmişler ailesini... Kaçarken... Shpresa'yı almak istemişler. Kadın tecavüze uğrayacağını anlayıp, diretmiş. Yalvarmışlar. Babası ve anası devreye girmiş. Sırp polisiyle pazarlık sırasında Shpresa kaçmaya çalışmış. Ve ardından tetiğe basmış Sırp polisi... Kadının bedeninde 30 kurşun deliği bulmuşlar.

Rastgele yaylım ateşi
KOSOVA'DAN kaçan ailelerin üzerine yaylım ateşi açan Sırplar, çok sayıda kadın ve çocuğun ölümüne yol açtılar. 14 yaşındaki Refike Ali, AK-47 kalaşnikofla bacağından vuruldu. Refike'nin erkek kardeşi ile 2-11 yaşlarındaki iki kuzeni de aldıkları yaralarla oracıkta can verdi. Dobratin'de vurulan Refike şans eseri babası Muarrem tarafından bulundu. Ameliyat sonrası bacağından 2.5 santimetrelik bir kurşun çıkarıldı.

Ölü taklidi yaptı
SAFFET Bobi... 37 yaşında. 1 Nisan günü, NATO bombardımanının başlamasından dört gün sonra, bulundukları Lubenixh köyüne gelen Sırp kasabı Arkan'ın, Tiger (Kaplan) adlı terör timi hiçbir ikazda bulunmadan makineli tüfeklerle ateşe başladı. Hedef 70 kişiydi. 36 kişi öldürüldü. Saffet'e biri bacağına biri de sırtına olmak iki kurşun isabet etti. Sırp askerlerden biri başına gelerek bacağına bir tekme attı. Saffet hiç kıpırdamadı. Ölü taklidi yaptı. Bu sayede kıyımdan kurtuldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır