kapat

09.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bombasız gün yok gibi
YUNANİSTAN'DA aşırı sol eğilimli bazı siyasi örgütler, NATO'nun Sırbistan'a yönelik hava operasyonlarının sürdürülmesini protesto etmek amacıyla ülkedeki NATO ülkeleri temsilciliklerine saldırıyorlar.

Atina dün sabah, Hollanda Büyükelçiliği binasının avlusunda gece yarısı patlayan bombanın haberiyle uyandı. Hafta içinde Amerikan, İtalyan ve Fransız bankalarının bulunduğu Pire kentindeki bir binaya karşı da bombalı bir eylemde bulunuldu. Geçen hafta ise Atina'nın İntercontinental otelinin dışında patlayan bir bomba, bilgisayar mühendisi 39 yaşındaki bir bayanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

Yunanistan'da yasadışı aşırı sol örgütlerin üstlendiği bombalı eylemler, ABD ve NATO ülkelerinin Atina'daki temsilciklerine yönelik yapılıyor. Sosyalist PASOK Hükümümeti de NATO ve Amerika'ya karşı bir tavır almadığı gerekçesiyle protesto ediliyor.

Maraton protestosu
Bu arada Yunanistan'daki barış örgütleri de bir dizi barış gösterisi düzenliyor. Bu çerçevede dün Atina'daki BM temsilciliği önünde bir gösteri yapıldı ve BM'nin NATO karşısında aciz kalması protesto edildi.

Aynı anda Yunan-Bulgar ve Makedonya Cumhuriyeti vatandaşları da üç ülkenin sınır oluşturduğu bölgede biraraya geldiler ve hava operasyonlarının durdurulması kadar Kosovalı göçmenlere karşı girişilen etnik temizleme operasyonlarına da son verilmesini isteyen sloganlar attılar. Yunan barış örgütleri ayrıca dün tarihi Maraton gölünden Atina'ya kadar temsili bir maraton koşusu düzenlediler ve Kosova krizinin, NATO operasyonları yerine barışçıl yollarla çözümünü istediler.

STELYO BERBERAKİS


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır