kapat

09.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Seçim seferberliği
İSRAİL'DE 17 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimler için görülmemiş bir oy verme kampanyası başlatıldı.

Amerika'da yaşayan İsrailliler, oy kullanmaları için düzenlenen özel uçak seferleriyle İsrail'e getirtilerek oy kullanmalyarı sağlanacak. Amerika'nın New York kentinde teşkilatlanan Chai L'Yisrael ve Kesher adlı iki örgütün organize ettiği seçim kampanyasına ilgi büyük. Normalde gidiş-dönüş bin doları bulan uçak bileti fiyatı yerine 180 ile 449 dolar arasında fiyat belirlendi. Bu fiyata İsrail'e gidiş-dönüş ve otobüslerle oy verme salonuna gidiş de dahil. Kampanya'yı organizeeden iki şirket kendilerinin hiçbir partiyi tutmadıklarını açıklasalar da Kesher'in İşçi Partisi'ni, Chai L'Yisrael'in de Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Likud Partisi'ni desteklediği biliniyor.

Hedef 15 bin seçmen
Bundan önceki 1996 seçimlerinde benzer bir uyguluma Likud Partisi tarafından düzenlenmişti. New York'ta yaşayan binlerce İsrailli'nin, ülkeye gelip oy aşırı sağcı Likud Partisi için oy kullanması sağlanmıştı.

Organizatör şirketler hedeflerinin en az 15 bin İsrailli'yi Amerika'dan 12 saatlik yolculuk sonunda getirterek oy kullandırmak olduğunu belirtiyorlar. Kampanya, seçimler Haziran'daki 2'nci turda da devam edecek.

Ara kapanıyor
İsrail'de seçim meydanlarında da partiler arası yarış kızışıyor. İki ay önce yapılan kamuoyu yoklamalarında Başbakan Netanyahu'nun 8 puan gerisinde görünen İşçi Partisi lideri Ehud Barak'ın son bir ayda atak yaparak, aradaki puan farkını 3'e indirdiği gözlendi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır