kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FİLİZ ÇİÇEK BİL(fcicek@sabah.com.tr )


Frigidaire fırınlar patlıyor

Frigidaire FC 3300 model fırınların ön camı, hiçbir dış etken olmadan patlıyor. Servislere 100'e yakın şikayet ulaştı

Frigidaire Türkiye'deki sıkıntılı markalardan biri. Eski distribütör Frimak'ın yarattığı sıkıntılar bitmeden, yeni distribütör Digi-Com'un yedek parça problemleri başladı. Servis hizmetleri aksıyor, garanti dahilinde tamir edilmesi gereken cihazlar için para alınıyor...

Üzerine de camları patlayan fırınlar çıktı.

Dr. Yusuf Kalko adlı okurumuzun Frigidaire çamaşır makinesiyle ilgili sorunu çözmeye çalışıyorken fırınların patladığı bilgisine ulaştık. Arkadaşımız Belma Basank, Frigidaire'nin yeni distribütörü Digi-Com'un Servis Müdür Yardımcısı Fatih Kılıç ile görüşürken, fason olarak yaptırılan fırınların büyük problem yaşattığını öğrendi.

Frigidaire'nin eski distribütörü Frimak, yaklaşık 2 yıl önce Yeni Şafak isimli bir firmaya fason olarak FC 3300 model fırın yaptırmış. Binlerce satılan fırınlar çok kalitesiz malzeme kullanıldığı için camları, dıştan hiçbir etki almadığı halde patlıyor. Mutfaklarımızda büyük tehlike yaratan bu fırınları üreten Yeni Şafak bir süre sonra kapanmış, sahipleri de kayıplara karışmış. FC 3300 fırınlarda tek sorun patlama değil. Düğmeleri fırlıyor, manyetoları bozuluyor, paslanıyor...

Yeni distribütör Digi-Com u fırınlara servis hizmeti vermeme kararı almış. Yetkililer bu kararın açıklamasını "Hem yedek parça hem de işçilik olarak çok kalitesizler. Elimizde yedek parçası da yok. Bir yerini tamir ederken başka bir yeri bozuluyor. Bu fırınlarla eski servis şirketi Konfor Teknik'in ilgilenmesi gerekiyor" şeklinde yapıyordu.

Fakat Digi-Com, Sanayi Bakanlığı'na verdiği taahüte göre üzerinde Frigidaire markası bulunan bütün ürünlere servis hizmeti vermek zorunda.

Tüketiciyi Koruma Yasası'nın 15. maddesine göre de bu hizmeti ele almalı. Aksi taktirde her şikayette 270 milyon lira para cezasına maruz kalabilir.

Firma yetkililerine bunu hatırlattığımızda Digi-Com yetkilileri daha önce aldıkları kararı değiştirdiler. FC 3300 model fırınlara da servis hizmeti verilecek ama ne zaman belli değil. Digi-Com'un elinde yeterli sayıda parça yok. İtalya'ya sipariş verilmiş, 2 aya kadar gelmesi bekleniyor.

Maliye geriye dönük uygulama yapmayacak
Malİye Bakanlığı, Emekli Sandığı mensupları için çıkarılan talimatnamedeki hatasını düzeltti. Maliye Bakanı Prof. Dr. Nami Çağan, köşemize bir yazı göndererek tıbbi değerlendirmeler sonucu tedavi edici özelliği olmayan ilaçların kapsam dışı bırakıldığını bildirdi. Bakan Çağan açıklamasında uygulamanın geriye dönük olarak yapılmayacağını, uygulamaya 15 Mayıs 1999 tarihinde başlanacağını belirterek"daha önce reçete edilen preparatlara bedeli geri alınmayacak" dedi.

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır