kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


İstanbul-İzmit yolundaki tüneller kapkaranlık!...

Şom ağızlılık yapmak istemiyorum ama bir gün bu tünellerin birinde bir trafik faciası olursa, hiç şaşırmam... Koskoca otoyol yapmışız, hem de süratle gidilebilen yepyeni yollar... Ama şu İstanbul-İzmit arasındaki o muhteşem yoldaki tüneller iç karartıyor... İç karartıyor, çünkü kapkaranlık!...

Gece vakti İstanbul'dan İzmit'e gitmek zorunda kalırsanız, yandınız... Yenidoğan ve Korutepe tünellerinin içi zifiri karanlık, hiç ışık yok... Farlarınız ne kadar gösteriyorsa, o kadar aydınlık oluyor. Hereke ve Diliskelesi'ndeki tünellerin ise lambalarının yarısından fazlası yanmıyor. Işık ha var, ha yok arası... Zaten bu tünellere giriş ve çıkıştaki dış yol lambaları da yanmıyor.

Öyle ki, sürücüler birden bire karanlığa dalınca şaşırıp, kalıyorlar. Bir an körlük çekiyorlar. İşte bu anda da onları sadece Allah koruyor. Çünkü görmeden gidiyorlar. Yukarıda belirttiğim gibi, tedbir alınmazsa, buraların ışıkları yanmazsa, arızalar giderilmezse, veyahut ışıklar borçlardan dolayı yanmıyorsa suçlu o yolu kullananlar değil. Çünkü bu yolu kullananlar gişelerde peşin olarak şakır şakır para ödüyorlar.

Bu tünel ışıklandırma işine kim bakıyor arkadaş?... Karayolları mı, TEK mi, AKTAŞ mı, Belediyeler mi, kim?... Her kimse çıksın ortaya da şu ışıklara bir çare bulsun. Onu,bunu dinlemem iki elim yakanızda olur, haberiniz olsun. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?...

Pancar üreticileri unutuldu mu?...
Konya Ereğli'de pancar üreten çiftçiler, 4 ay sonra yeni mahsül pancarları şeker fabrikalarına verecekler. Verecekler vermesine de bütün bir yıl uğraşıp, didinen Ereğli'deki çiftçiler daha geçen yıl teslim ettikleri ürünlerin paralarını alamadı... Yaklaşık 6 trilyona yakın alacağı olan bu insanlar paralarını alamadıklarından evlerinden dışarı çıkamaz oldu. Çoğunun kapısına icra memurları dayandı.

Ama her ne hikmetse eskiden Ereğli'ye bağlı bir bucak olan, şimdi Karaman'ın ilçesi olan Ayrancı'daki pancar üreticilerinin paraları, Kurban Bayramından önce ödendi.

Bu işte bir iş var ama nedir anlayamadım... Karaman'ın DSP'li Bakanı Fikret Ünlü ağır mı bastı acaba?... Yoksa Ereğli'li pancar üreticileri paralarını ödetecek bir bakan mı bulamadılar?... Gerçi ben buna inanmıyorum ama şimdi bu üreticiler ne yapsınlar, haksızlık olmuyor mu?...

Bir de şu Pankobirlik yöneticilerine seslenmek istiyorum; "Hemşerim siz ne yapıyorsunuz orada?...

Bu Pankobirliğin görevi nedir?... Pancar üreticileri birliği olarak üyelerinizin hakkını neden ödemiyorsunuz?... Bu konuda sizden bir ÇIT bile çıkmıyor!... Yoksa dilinizi mi yuttunuz?... Konuşsanıza!... Sizin üyelerinizin hakkını arayacak bir ben mi kaldım?... İnsan utanır be, utanır..."

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır