kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutan: Aklımdan bile geçmedi
FP Lideri Recai Kutan, "Her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" dedi

FP Başkanlık Divanı dün toplanarak kapatma davasını değerlendirdi. Kutan, toplantıdan sonra düzenlediği basın toplantısında iddianamenin üslubunu eleştirerek "hukuki değil, siyasi metin" olduğunu öne sürdü. Kutan, "Hukuken yakışıksız, standardı düşük, hatta ifade seviyesi uygun olmayan bir metindir. Bu metni okuyunca ister istemez eskilerin söylediği bir sözü hatırlıyorum. Üslubu beyan ayniyle insandır" diye konuştu.

Kutan, şöyle devam etti: "Yapılmak istenen toplumun susturulduğu, sivil özgürlüklerin askıya alındığı, olanların da kullanılmasını adeta imkansız hale getiren bir Türkiye istenmektedir. Temel hak ve özgürlüklerin en geniş anlamda kullanılmasından yanayız. Bunu temin etmek için mücadeleye sonuna kadar kararlıyız. Meclis grubumuzla ve parti teşkilatlarımızla bu hedefe ulaşmak için her zaman milletimizle beraber olacağız ve bu uğurda her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu aziz milletimize saygıyla arz ediyoruz."

"Merve" daha sonra
Sine-i millete dönmeyi şimdilik düşünmediklerini, ama ileride düşünebileceklerini söyleyen Kutan, Merve Kavakçı konusunda ne yapacakları sorusu üzerine "Merve Hanım konusu ayrı bir toplantıda gerektiğinde açıklanacaktır" dedi. Yeni bir parti kurup kurmayacakları konusunda "Hayır, niçin? biz FP'nin kapatılabileceği ihtimalini aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz" diyen Kutan, FP'li tüm milletvekillerinin siyasetten yasaklanmasını isteyen Savcı'nın Aydın Menderes'i hariç tutmasına ilişkin bir soruya da şu cevabı verdi: "Onu gidin Savcı Bey'den sorun. Bilemiyorum Cumhuriyet Başsavcısı ne düşündü de özellikle bu iddianın dışında tuttu."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır