kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
CHP'de gerilim artıyor
CHP Kurultayı'na 15 gün kala, gruplar arasında karşılıklı suçlamalar gerilimi artırmaya başladı

CHP'DE kongre yaklaşırken gerilim de tırmanmaya başladı. Muhalifler, Genel Merkezi, kurultayı aceleye getirmekle suçlarken, Genel Başkanvekili Cevdet Selvi, "Hem sıkboğaz yapıyorsunuz, hem tüzüğün gereğini, hukukun gereğini gözardı ederek yargısız infaz yapıyorsunuz. CHP hakkında kuşku ve güvensizlik ortamı yaratmaya hakkınız yok" uyarısında bulundu.

Kongre seyircili
Bu arada 22 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan CHP kurultayı Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'ndan, kapasite olarak daha büyük olan Atatürk Spor Sarayı'na alındı. Seyircisiz Kurultay kararı da değiştirilerek seyircilerin de kurultaya katılması kararına varıldı.

İsmi adaylar arasında geçen Murat Karayalçın ise dün Ankara'da bulunan bazı delege ve örgüt temsilcileriyle bir otelde toplanarak, kurultaya yönelik değerlendirmeler yaptı. Karayalçın, daha sonra Fikri Sağlar ve Hasan Fehmi Güneş'le ayrı ayrı görüştü. Ercan Karakaş ise adaylığıyla ilgili hazırladığı programı Pazar günü düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacağını bildirdi.

Genel Merkez de dün atağa geçerek il başkanlarını Pazar günü Ankara'da toplantıya çağırdı. Toplantıda seçim yenilgisine ilişkin değerlendirmeler yapılırken genel başkanlık seçimi konusunda da eğilimlerin tespit edileceği öğrenildi.

Emin KOÇ

Bahçeli'ye Yunan'lı konuk
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Johannis Corantis ile görüştü. MHP Genel Merkezi'nde 35 dakika süren görüşmenin ardından Corantis, Abdullah Öcalan konusunun ele alınıp, alınmadığı sorusuna, "Ne Bahçeli, ne de ben bunu gündeme getirdik. Kaynağı ne olursa olsun terörizmi lanetliyoruz. Tutumumuz açıktır" yanıtını verdi.

Corantis, Türk-Yunan ilişkileri konusunda ise endişeli olmadığını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır