kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit tura çıkıyor
DSP lideri Bülent Ecevit, bugün MHP, FP, ANAP ve DYP liderleriyle hükümet formüllerini ve Meclis Başkanlığı konusunu görüşecek

Hükümeti kurmakla görevlendirilen DSP lideri Bülent Ecevit, ilk tur görüşmelerini bugün yapıyor. Ecevit, saat 11.00'de MHP lideri Devlet Bahçeli, saat 14.00'te FP lideri Recai Kutan, saat 16.00'da ANAP lideri Mesut Yılmaz ve saat 18.00'de DYP lideri Tansu Çiller'i Meclis'teki odalarında ziyaret edecek.

Bugün yapılacak görüşmelerin hükümet açısından en kritiği Ecevit-Bahçeli görüşmesi olacak. Ancak Ecevit'in görüşmede, somut bir teklif ortaya koyması beklenmiyor. Görüşme karşılıklı "nabız yoklama" amacı taşıyor ve kilit konuyu, Meclis Başkanlığı oluşturuyor. MHP'nin Meclis Başkanlığı'nı istemesi ile ortaya çıkan sorunun, kurulacak koalisyon hükümetinin kaderini de belirleyeceğine dikkat çekiliyor.

Başkanlık kimin olacak?
Ecevit'in, Devlet Bahçeli ile görüşmesinde, koalisyon seçeneklerine ilişkin, MHP'nin düşüncesini alacağı ve Meclis Başkanlığı'nın, birinci partide olması gerektiğine ilişkin isteğini dile getireceği öğrenildi.

DSP liderinin hükümet konusundaki teklifini, 12 Mayıs'tan sonra yapılması planlanan ikinci turda masaya koyması bekleniyor. 12 Mayıs'taki Meclis Başkanlık seçiminin, Ecevit'in kafasında oluşacak koalisyon seçenekleri üzerinde etkili olacağı vurgulanıyor.

Hükümet, başkanlığa bağlı
Başbakan Ecevit, yapacağı ilk tur görüşmelerinin ışığında, nasıl bir hükümet formülü ortaya çıkabileceğini saptayacak ve o formülü ikinci tur görüşmelerinde açıklayacak. DSP kanadında oluşan hava, Meclis Başkanlığı düğümü çözülmeden MHP'ye angaje olunmaması yönünde.

DSP'de TBMM Başkanlığı için, Metin Bostancıoğlu ve Hikmet Sami Türk, MHP'de ise Murat Sökmenoğlu ve Sadi Somuncuoğlu'nun adı geçiyor.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ - Nevin BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır