kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Peter Schmeichel

Bugün size dünyanın en iyi kalecilerinden birini yazıyorum. Sanıyorum teknik direktör, sporcu, yönetici üçgeninde çok önemli mesajlardan ders alır. Schmeichel, Bayern Münih'le yapılacak Şampiyonlar Ligi finaline Roy Keane'in sarı kart cezalısı olduğu için kaptan olarak çıkacak. Manchester United kariyerinde onun için daha üst bir nokta olamazdı. Danimarkalı kaleci Şampiyonlar Ligi finalinin kulübünde son maçı olduğunu ısrarla söylüyor. "Bundan kesinlikle dönüş yok" diyor.

Schmeichel bu kararını geçen yıl Manchester'ın kötü bir dönemde olduğu zaman verdi ve bu açıklamayı yaptıktan sonra performansı en üst noktaya geldi. Alex Ferguson, Şampiyonlar Ligi'ne kalmasını sağladığı için en fazla ona teşekkür etmelidir. 2 kurtarışı inanılmaz derecede önemliydi. Özellikle ikinci pozisyonda eğer Inzaghi o golü atıp hat-trick yapsaydı şimdi finalde Juventus olacaktı.

Ferguson vefa borcunu çabuk ödedi: "Bence o inanılmaz bir kaleci. Kesinlikle Shilton, Banks gibi kalecilerle aynı kategoridedir. Manchester'ın son 8 yıldaki başarısında onun payı çok büyük. Biz ona çok saygı duyuyoruz. Benim futbolcu ve antrenörlük hayatımda çalıştığım en iyi kalecidir. Para konusunda onunla hiçbir zaman bir tartışma olmamıştır."

Menajeri Norveçli Rune Hauge için her zaman avantaj oldu. Schmeichel'ın Brondby'ye döneceği en büyük ihtimal olarak görülüyor. 1991'de Manchester'a 550 bin pounda gelen bu ünlü kalecinin kariyeri dünya çapında... Schmeichel, Danimarka'ya dönmeden önce başka bir ülkede oynamak istiyor. "Düşünmek zorunda olduğum Kaspar adlı bir oğlum var ve başka bir dil öğrenmesi, onun için iyi olur" diyor ünlü kaleci. "Kulübümle bu sorunumu konuştum. Şu an 35 yaşındayım ve 8 yıl Manchester'da güzel şeyler yaptım, mutluyum" diyor Schmeichel.

Marsilya, Udinese teklif aldığı kulüpler. İspanyol Espanol da transfer için hazır. Schmeichel'ın kariyeri şöyle: Manchester şampiyon olursa 8 yılda 5. şampiyonluğu olacak. Şampiyonlar Ligi kupasını alırlarsa bu onun kariyerinde önemli bir yer tutacak. 22 Mayıs'ta Wembley'de Newcastle'ı yenip Federasyon Kupası'nı alırlarsa bu onun 3. kupası olacak. 100 yılda bu başarıyı gösteren iki kaleci var. Bolton'dan Dick Pym ile Liverpool'dan Bruce Grobbelar. 3. kaleci de Schmeichel olacak.

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır