kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Takunyalı müdür hakim önünde
İZMİR İlk kurşun İlköğretim Okul Müdürü Orhan Selçuk hakkında, devlet büyüklerine gıyabında hakaret ettiği iddiasıyla 3-6 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ilk kez hakim karşısına çıkan sanık Orhan Selçuk'u şikayet eden öğretmen Halit Öztürk, Orhan Selçuk'un okul lavabosunda abdest aldıktan sonra takunyayla okul koridorunda dolaştığını, uyarılınca da "İt ürür, kervan yürür" dediğini söyledi. Selçuk, bu suçlamayı kabul etmezken olaya tanık olan diğer öğretmenler Selçuk'u yalanladı.

Ağansoy Davası'nda kavga çıktı
NURULLAH Tevfik Ağansoy'un Alaattin Çakıcı ile yaptığı söz düellosunun ardından Bebek'teki çay bahçesinde Çakıcı'nın adamları tarafından öldürülmesiyle ilgili davadanın duruşmasında Ağansoy'un eşi Hülya Ağansoy ile sanıklar Adnan Çiçek, Hasan Taşkın ve Ferdi Heybetli arasında tartışma yaşandı. Birbirlerine karşılıklı hakaret eden sanıklar ile Hülya Ağansoy arasındaki tartışma polis ve jandarmalarının müdahalesiyle engellendi. Duruşmayı izlemeye gelen sanık yakınları Ağansoy'a "Adi fahişe, kocan öldüğünde neredeydin?" diyince dışarıya çıkartıldılar.

TÜRKAN HİÇYILMAZ

Tüm suçlamalar Aslıtürk'e yöneldi
ŞİŞLİ Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk ve 12 sanığın "ihtisalen zimmet" suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapis, 8 sanığın da iştirakten 12 yıl ağır hapis istemiyle yargılandığı davada gıyabi tutuklu sanık İbrahim Koşar mahkemeye gelerek ifade verdi. Koşar, "İmza yetkisi Gülay Aslıtürk ve Altan Demirel'deydi" derken, Şipa A.Ş'nin Başkan Yardımcısı Altan Demirel, "Görevim gereği çeklere imza atmak zorunda kaldım. Mağdur durumdayım" dedi. Mahkeme heyeti gıyabı tutuklu İbrahim Koşar'ın tutuklama müzekkeresinin kaldırılmasına, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerini devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Nuriş suçlamalardan yana çok dertli
ESKİŞEHİR Özel Tip Cezaevi'nde kalmakta olan Karagümrük çetesi elebaşı Nuri Ergin, bugün Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade verdi. 28 Şubat 1994 tarihinde İstanbul'da silahla olay yaratmak, tehdit ve molotofkokteyli atmak suçlarından hakkında açılan dava için İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla ifade veren Ergin, olay tarihinde firarda olduğunu belirterek, "Hakkımda iddia edilen bu suçlarla hiç bir ilgim yok. Nereden yazmışlarsa yazmışlar. Dağda kurt ölse benden biliyorlar" dedi. Ergin "Bölücü teröristleri balla-börekle besliyorlar. Asıl mahkeme heyetim benim daha yüzümü görmedi" dedi.

İngilizlerin sünnet davası
İngİltere'de yaşayan ve 3 yıl öncesine kadar Hıristiyan bir kadınla evli olan babanın 5 yaşındaki oğlunu sünnet ettirme isteği, Yüksek Mahkeme tarafından ''annenin bu isteği paylaşmıyor olması'' gerekçesiyle reddedildi. Hakim, çocuğun sünnet edilip edilmeyeceğine esasen anne ile babanın karar vermesi gerektiğini, ancak taraflardan birinin itirazı söz konusu olduğunda konunun mahkeme kararı gerektirdiğini hatırlattı. Mahkeme hakimi, sünnet karşıtı kararının gerekçesini de ''çocuğun Hıristiyan annesiyle birlikte yaşaması ve Müslümanlıkla tek ilişkisinin babasının Müslüman olması'' şeklinde izah etti. Tıbbi gerekçelerin de geçerli olmadığını belirten hakim, çocuk kendi kararını alabileceği bir yaşta isterse sünnet olabilir dedi.

Kazalara karşı minibüsçü andı
Kayserİ'de minibüs sürücüleri, trafik kurallarına uyulmasını sağlamak için Beyaz Nokta Vakfı tarafından başlatılan ''söz'' kampanyasına belge imzalayarak katıldılar. Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş ile Minibüsçüler Odası Başkanı Şevki Dursun da, minibüs sürücülerinden, ''Söz'' belgelerini imzalamalarını ve sözleşmeye göre hareket etmelerini istediler. Minibüs sürücüleri, üzerinde ''Hızımı yolun, havanın koşullarına ve yasal sınırlara uygun tutacağım. Trafik kurallarına uyacağım. Hatalı sollama yapmayacağım. Aracımı alkollü sürmeyeceğim. Emniyet kemerimi takacağım ve yolcularımın takmasını sağlayacağım'' yazılı tek taraflı sözleşmeyi imzaladılar.

Göğüs kanseri artık erkekleri de vuruyor
ABD'DEKİ bir araştırma, erkeklerde göğüs kanseri vakalarının son 10 yıla göre artış gösterdiğinı ortaya çıkardı. Uzmanlardan Dr. William Donegan, her yıl 800 erkekte göğüs kanserine rastladıklarını belirtti. Donegan, erkeklerdeki göğüs kanserinin, öldürücü olduğunu ifade etti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır