kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Böyle sürpriz olmaz olsun
Amasya'daki acemi eğitimini tamamladıktan sonra, gönüllü olarak Bingöl'e giden Kadir Cebiroğlu, Bingöl Yayladere'de kurulan hain pusuda 9 arkadaşı ile birlikte şehit düştü.

Henüz 6 aylık asker olan 21 yaşındaki Kadir'in acısıyla yanan ailesi en çok da onu son gördüklerinde yaptığı şakayı hatırladıkça kahroluyor.

Vatanına olan borcunu ödemek için can atan Kadir, dağıtım iznine geldiğinde canından çok sevdiği ailesine belki de inanmayarak, "Size sürprizim var. Gidiyorum, şehit olarak döneceğim" demişti. 8 kardeşin en küçüğü Kadir 1.5 yıl önce de annesini kaybetmişti. Ölüm acısıyla yürekleri zaten dağlı olan aile Kadir'in bu şakasını duymak bile istemedi.

Baba yüreği
Eşinin acısını hâlâ unutmayan baba İsmet Cebiroğlu yine de rahat edemedi, en son 1 hafta önce oğluyla telefonda konuştu. Babasının meraklı hatır sormalarına Kadir, "İyiyim, merak etmeyin" yanıtını verdi.

Ancak elinde silah dağları bekleyen bir kahramanın ne kadar süre iyi olacağını kim bilebilir. Nitekim Kadir de Yayladere'da kahreden bir pusuya düştü. 9 arkadaşı ile birlikte şehitlik mertebesine ulaştı.

NEBAHAT KOÇ

Yine içimiz yandı!
BİNGÖL Yayladere'de her biri 5-6 aylık askerken şehit olan 10 erden 4'ü toprağa verildi.

Henüz beş aylık askerken Bİngöl Yayladere kırsalında teröristlerin kurşunuyla şehit düşen piyade er Özcan Kaan, Paşabahçe Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Paşabahçe'de, Hüseyin Ay Sarıgazi Cemevi'nde düzenlenen törenden sonra Sarıgazi Aşağı Mezarlığı'nda, Bahattin Çoban ise İzmir Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan öğle namazından sonra Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit erlerin yakınlarının tabuta sarılıp ağladıkları cenaze törenlerinde, sık sık "Bu bayrak inmez, vatan bölünmez" ve "Şehitler ölmez" şeklinde sloganlar atıldı.

Bahattin Çoban'ın ablası Hazal Ceylan Karlı, İzmir'deki cenaze töreninde "Beni askere alın" diye ağladı.

MUZAFFER TEZEL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır