kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Altı ev yaktı, üç adam kundakladı
Yayımladığı nefis röportajlarla dikkat çeken FHM dergisi, Mayıs sayısında Yeşilçam'ın yüzü suyu hürmetine durduğu muhterem bir Yeşilçam emekçisini tanıtıyor

FHM dergisi, Yeşilçam'ın ünlü efekt uzmanı Godzilla'yı okurlarına tanıtıyor. Gerçek adıyla Selahattin Geçgel'in eğitimi yok, adını bile yazamıyor ama, yaptığı buluşlarla Hollywood ustalarına parmak ısırtıyor. Efekt uzmanlığının yanısıra, makinistliği, oyunculuğu da var üstelik. 1939 Tokat doğumlu Godzilla, Genç yaşta İstanbul'a göç ediyor, Kurtuluş'ta eski Akın Sineması'nda gazozcu olarak çalışmaya başlıyor.

Önce makinist oldu
Burada makinistliği öğrenip film oynatmaya başlıyor. Sonra Metin Erksan, keşfediyor Selahattin'i, 'Sen çalışkan bir çocuğa benziyorsun' diyor, set yardımcısı olarak, Erksan'ın efsanevi 'Susuz Yaz,' 'Yılanların Öcü' gibi filmlerinin çekiminde ekipte yer alıyor.

Türkiye'de bu işin sanayi olmadığı, kimse sinemaya yatırım yapmadığı için kendisinin bu işten ekmek yiyebildiğini ifade eden Selahattin Geçgel sis makinesi bile icat etmiş.

'İngilizler Tophane Gümürüğü'nde belgesel çekiyorlar, 'Sis' dediler, 'nerede?' 'Benim Efendim. 'Makinen nerede?' Ben de pürümüstür, diye bir makine var bütün marangozlar kullanır, 'bu' dedim.

Apıştı kaldı. Tercüman çağırttı, dalgamı geçiyorum diye. Ben ama işi biliyorum İlacı bol vurdum, bir ısıttım, bir açtım Tophane gümrüğü kayboldu' diye anlatıyor bu olayı. İngiliz belgeselce, daha sonra Mösyö Godzilla tebrik ederim, tarihe geçecek adamsınız demiş Selahattin Bey'e.

'GODZİLLA' ADI NEREDEN GELİYOR?
YİNE Metin Erksan'ın 'Mahalle Arkadaşları' filminin çekimi sırasında, çekim yaptıkların alana bir minibüs giriyor ve geri dönemeyip yolu tıkıyor ve çekimleri engelliyor. İşte Selahattin Gelgeç, o, minibüsü, elleriyle gıdım gıdım döndürüyor, bunun üzerine set amiri, o sıralada sinemalarda oynayan Godzilla filminden münhal, 'Godzilla gibi adam ya' diyor, Selahattin'in adı öyle kalıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır