kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kayıp tarihin dönüşü
İngilizler, Roma dönemine ait 7 parça mermer levha ile Sivas-Divriği Ulu Cami'den çalınan paha biçilmez dört ahşap oyma paneli Türk yetkililerine geri teslim ettiler

İNGİLTERE'DE Castor batığından çıkarılan "Roma dönemine ait 7 parça mermer eser ile Sivas Divriği Ulu Camii'nin dört ahşap panel", Londra Büyük Elçiliği'nde düzenlenen bir törenle Türkiye'ye iade edildi.

Törende tüm eserler Türkiye'den Londra'ya giden Kültür Bakanlığı Müsteşarı Tekin Aybaş ve Vakıflar Genel Müdürü Mustafa Keten'e, Büyükelçi Özdem Sanberk, İngiliz Sahil Güvenlik birimleri ve Scotland Yard yetkilileri aracılığıyla verildi. Büyükelçilik'te eserlerin Türkiye'ye iadesinde yardımcı olanlara plaket verilerek işbirliğinin devamı sözü verildi.

Binden fazla eser
Kültür Bakanlığı Türk-İslam eserlerinin listesini dünya çapında emniyet birimlerine bildirererk bu eserlerin iadesi için geniş kapsamlı bir çalışmaya girişti. Halen Türkiye'deki çeşitli camilerden, türbe ve müzelerden çalınan 1054 parça eser ve sayızsız Roma dönemi tarihi eserin yurtdışında olduğu belirtiliyor.

DOĞAN YOLDAŞ/LONDRA


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır