kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bono faizi 10 puan düşebilir
Finansbank Genel Müdürü Fevzi Bozer, piyasalarda kıpırtılar olduğunu, ancak ekonomideki canlılığın ancak üçüncü çeyrekte görülebileceğini belirtti.

Fİnansbank Genel Müdürü Fevzi Bozer, mevcut meclis aritmetiğinden bir çoğunluk hükümetinin çıkacağının belli olduğunu ve hükümetin kuruluşu ile ilk etapta faizlerin 10 puan dolayında düşmesini beklediğini söyledi. Bozer, faizlerin daha sonraki trendinin ise alınacak kararlar, IMF ile anlaşma ve yabancı sermayenin girişine bağlı olduğunu belirtti.

Ekonomideki canlanmayı üçüncü çeyrekten itibaren beklediğini belirten Bozer, kapasite kullanım oranlarında bir artış ve ihracatta kıpırdanma işaretleri görüldüğünü belirtti. Bozer, Kosova nedeniyle turizm gelirlerinde bir düşüş olabileceğini ancak bu kaybın ithalattaki daralma ile dengelenebileceğini söyledi. Bozer'in yıl sonunda enflasyonun yüzde 65 seviyesinde olabileceğini belirtti.

"Kurulacak hükümet ilk olarak bütçeye bakmalı" diyen Bozer, sosyal güvenlik, özelleştirme ve Bankalar Kanunu'nun öncelik taşıdığını ve bu alanlarda atılacak adımların yurtdışından para girişini kolaylaştıracağını söyledi.

Bozer, "Türkiye'deki olay tamamen devletin lüzumsuz yaptığı harcamalardan kaynaklanıyor. Türkiye'de finanse edilebilir açık kavramının iyi oturtulması lazım. Türkiye bu harcamaları kıstığı zaman enflasyon çok büyük bir oranda düşer" dedi.

Finansbank'ın Romanya'da da banka kurma planlarını olduğunu belirten Bozer, İsviçre, Fransa, Hollanda ve Rusya'da bulunan Finansbank'ların ticareti finansmanında yüksek hacme ulaştıklarını belirtti. Yurtiçinde de şubeleşmeye ağırlık vererek geçen yıl 45 yeni şubeyi hizmete soktuklarını hatırlatan Bozer, Finansbank'ın "In-Store" bankacılık uygulamasına başladığını da ifade etti. Bozer, grubun sahibi olduğu GİMA mağazalarında bankacılık hizmeti vermeye başlayacaklarını söyledi ve "Bu muazzam bir sinerji yaratacak" dedi.

REUTERS


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır