kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Onlar için kriz bitti
Ekonomide yaşanan düzelme işaretlerine borsa şirketleri de katıldı. Son bir ay içinde 6 şirket krizin en kötü noktasını atlattığını açıkladı

Deniz BAYRAMOĞLU

Son iki aydır ekonomide görülen düzelme işaretlerine borsa şirketlerindeki düzelme de eklendi. Altı borsa şirketinden ardarda gelen açıklamalarda, bu kuruluşların krizi atlatarak yeniden üretime başladıkları, bankalarla aralarındaki kredi sorunlarını hallettikleri ya da uygulamaya konulan hacizlerin kaldırıldığı belirtildi.İşte bu şirktelerden bazıları:

İZDEMİR: Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Servet Erocal, dün Reuters'e yaptığı açıklamada, Asya krizinin olumsuz etkilerini geride bıraktıklarını belirterek, bu yıl ciroyu yüzde 47.5 artışla 1997 yılındaki 217 milyon dolarlık düzeyine çıkartmayı planladıklarını söyledi. Erocal'ın verdiği bilgiye göre İzdemir bu yılın ilk üç ayında toplam satışlarını geçen yılki 6.72 trilyonluk seviyeden yüzde 86 artışla 12.48 trilyon liraya çıkardı.

ARAT TEKSTİL: Arat Tekstil'in dünkü açıklamasındda şirketin kredileri için bankalarla anlaşmaya varıldığı belirtilerek toplam 5 milyon 197 bin dolar ve 14.8 milyon mark kredinin geri ödemesinin 3 yıl vadeye yayılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat yaptığı açıklamada 1999 yılı cirosunun yüzde 15 artarak 47 milyon marka çıkmasını beklediklerini ifade etti.

METAŞ: Demir çelik sektörünün içinde bulunduğu zor durumdan payını alan Metaş da krizden çıkmayı başaran şirketler arasında. Şirketten yapılan açıklamada demir-çelik sektöründeki kriz nedeniyle üretimin durdurduğu ve yeniden üretim yapılması için gerekli çalışma ve üretim programlarının hazırlandığı belirtilerek "Talebe göre yeniden üretime geçilecektir" denildi.

OKAN TEKSTİL: İMKB'ye gönderilen açıklamada şirketin kendisine ait borçlarının tamamen kapatıldığı, sadece kefalet yükümlülüklerinin devam ettiği belirtildi. Açıklamada Okan Tekstil aleyhine başlatılan icra takibinin sona erdirildiği ve haciz kararının kaldırıldığı belirtildi.

PARK TEKSTİL: Park Tekstil 14 Mart'ta yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında şirketin üretim faaliyetlerine yeniden başlaması kararı aldı. Şirket öncelikle kesinleşmiş müşteriler için hambezi üretimi yapacak.

CEYTAŞ: Ceytaş krizden çıkış işaretini iplik alanında yabancı bir şirketle yaptığı anlaşmayla verdi. Şirketin açıklamasında anlaşmanın Mart ortasından itibaren başlayacağı ve şirkete yıllık 200 bin dolarlık bir girdi sağlanacağı belirtildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır