kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Denizciden "kriz aşılıyor" müjdesi
Deniz Ticaret Odası Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, global krizin geçmeye başladığını, etkisinin 6 ay içinde görülebileceğini söyledi

DENİZ Ticaret Odaları (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, deniz ticaretinde yaşanan global krizin etkisinin geçmeye başladığını, Türk denizcilik sektörünün de bundan olumlu etkilenmesi için 6 aylık bir süreye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kaptanoğlu, deniz ticaretinde krizin dibe vurduğunu ve ardından yükselme eğilimine geçtiğini belirtti. Kaptanoğlu, dünya deniz ticaretindeki krizin düzelmeye başlamasına karşılık, Türkiye'nin siyasi istikrarı bir türlü yakalayamamasının, Türk denizcilik sektörünün dünyaya ayak uydurmasına engel olduğunu savundu. Denizcilik sektörünün 55 ve 56. hükümetler döneminde çok istikrarlı bir çizgi yakaladığını ve bunun devam etmesi gerektiğini dile getiren Kaptanoğlu, öncelikle Türkiye Gemi Sanayi'nin özelleştirilmesi isteğini tekrarladı.

Avrupa ile rekabet
Türk denizciliğinin kamuda kötü durumda olduğunu ancak özel gemi inşaa sanayinin dünya ve Avrupa ülkeleriyle yarışır duruma geldiğini ifade eden Kaptanoğlu, "Dünyadaki iyileşmeye karşılık, bizde istikrar sağlanamaz, önemli ve öncelikli tedbirler alınmazsa, Türk gemi inşaa sanayi de kötü duruma düşer. Gemi inşa sanayimizde büyük sıçrama var. Hem bilgi birikimi bakımından gelişiyoruz hem de kaliteli ve ucuz gemi üretebiliyoruz" dedi.

Kaptanoğlu, destek sağlanması durumunda Türkiye'nin yılda 500 bin DWT'luk gemi üretimi gerçekleştirebileceğini ve ihraç edebileceğini vurguladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır