kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TÜRSAB: Turizmde son umut 'last minute'
TÜRSAB Başkanı Çamaş, turizmde ikinci yarıyı için önlem çağrısında bulundu ve "Tüm ümidimiz 'last minute' denilen son dakika" dedi

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Talha Çamaş, turizmde yaşanan sıkıntılara rağmen kamu yönetiminin hemen harekete geçmesi durumunda yılın ikinci yarısını hâlâ kurtarabileceğine inandığını söyledi.

Çamaş, "Yılın ikinci yarısına girerken turizm sektörünün durumu ve TÜRSAB'ın değerlendirmeleri" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Şubat ayından itibaren iptal edilen rezervasyonlara dikkat çekerek, "Biz bütün bunlara karşın kamu yönetiminin hemen harekete geçmesi halinde yılın ikinci yarısının hâlâ kurtarılabileceğine inanıyoruz" dedi.

Çamaş, 1998 yılının Aralık ayının ikinci yarısından sonra, en büyük pazar olan Almanya ve İngiltere'den yapılan rezervasyonların önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15-20 daha yüksek seyir izlediğini, ancak bu tablonun Şubat ayının ikinci yarısından itibaren değiştiğini söyledi.

Çamaş, "Şubat ayının ikinci yarısından itibaren ise bu iki ülkeden ülkemize gelmek üzere rezervasyon yaptıranların rezervasyonlarını iptal ettirmesiyle her iki ülkeden önemli kayıplar meydana geldi" dedi.

Son dakika satışları
Çamaş, yılın ikinci yarısının nasıl kurtarılabileceğini ise şöyle anlattı:

"Şu anda Türkiye'nin müşterisini çeken Tunus, Mısır, Portekiz ve İspanya Haziran ayından sonra bütün yatak ve uçak koltuk kapasitelerini doldurmuş olacaklar. Bu durumda yeni taleplere karşılık veremeyecekler. İşte o zaman bu ülkelerde yer kalmaması üzerine bir anlamda o ülkelerden taşanlar bize yöneltilebilir. Bu da Türkiye'nin bu yıl da 'last minute' dediğimiz son dakika satışlarına kaldığını gösteriyor. Ancak bu dönemdeki 'last minute' pazar talebinin Türkiye'ye çekilmesi için sektörün ayakta tutulması gerekir."

Çamaş, "Sektörün ayakta tutulması içinse küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin SSK, Muhtasar Vergisi, Kurumlar Vergisi borçlarının ertelenmesi ve Halkbank aracılığıyla işletme kredisi verilmesi gerektiğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır