kapat

08.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kıskac
Büyük Sırbistan safsatasıyla Kosovalılar'ı katleden Miloseviç, 4 koldan darbe yiyince NATO'nun barış teklifine "sıcak" bakmaya başladı

Halk bombadan bıktı
SIRP diktatör Miloseviç, NATO bombardımanının ilk gününden bu yana halkına büyük lider gibi görünmek için her şeyi yaptı. Ancak zamanla halkı da ona sırt döndü. Ipres Enstitüsü'nün son anketi bunun en büyük kanıtı. Belgrad, Novi Sad, Niş, Smederevo, Sabac, Krusevac ve Kragujevac'ta yapılan ankete katılan Sırplar "Askerimiz Kosova'dan çıksın" demeye başladı. 1 ayda bu fikri savunanların oranı yüzde 10.6 artarak yüzde 43.1 oldu. Sırplar'ın yüzde 75.1'i uluslararası gücün saldırı amaçlı olmamasını isterken, yüzde 14.2'si K-FOR'un tam teçhizatlı olması gerektiğine inanıyor. Ancak en ilginci tepki anketinin yine diktatöre bağlı Politika gazetesinde yayınlanmış olması...

Darbe korkusu
NATO bombardımanı yüzünden her gece ayrı bir sığınakta sabahlayan Miloseviç'i şimdi de asker korkusu sardı. Diktatörün sözlerine karnı doyan Sırp askerleri ve savaş sonrası telaşına düşen milislerde bir savaş bıkkınlığı başladı. Moralleri oldukça düşük olduğu belirtilen Sırp askerinin çoğu zaman katliam yapmamak için komutanlarına karşı çıktıkları dahi söyleniyor. Independent gazetesinin haberine göre, Sırplar'ın tank gücü de çöktü. Her 5 tanktan birini vuran NATO, Kosova ve Voyvodina sınırındaki önemli geçitleri yok ettiğinden dolayı Sırp birliklerinin çoğu mühümmatsız kaldı. Askerin bezmişliğini sezen Miloseviç darbe yanlısı generalleri de yakın takibe alıyor.

Politikacıların isyanı
DİKTATÖR politikacılardan da yüz bulamıyor. İlk tepki Sosyal Demokrat Partisi'nin lideri Vuk Obradovic'ten geldi. Miloseviç'i Sırp halkı için bir problem teşkil ettiğini belirten muhalefet lideri, kelle tehlikesi ile karşı karşıya da olsa Miloseviç'i istemediğini ekledi. Diğer başkaldıran siyasi de Başbakan eski Yardımcısı Vuk Draskoviç. 9 yıldır Miloseviç'in yanında olan Draskoviç, diktatöre "Halkını kandırma. Boşuna savaşıyoruz" diyince hükümetten kovuldu. Son olarak da Sırp Demokrat Partisi'nin lideri Zoran Djindjic, "Bu adam Savaş Suçları Mahkemesi'ne çıkmalı" diye konuştu. Djindjic, "O ülkemizi mahvetti. Savaş sonrası ilk işim ondan kurtulmak olacak" diye konuştu.

NATO durmuyor
VE NATO... Miloseviç'in en büyük kabusu oldu. Bugün 45'inci gününe giren hava saldırıları Yugoslavya'yı 50 yıl geriye götürdü. Ekonomi çöktü. NATO 2 gece önce de hedefleri dümdüz etti. İlk hedef Miloseviç'in doğum yeri olan Sırbistan'ın kuzeyindeki Pozarevaç'tı. Sonra da Sabaç kentinde patlamalar duyuldu. Niş kentindeki bir yakıt deposu ateş alması üzerine kentte büyük bir yangın çıktı. Yugoslavlar Niş'te 10 sivilin öldüğünü iddia ediyor. Belgrad-Bükreş arasındaki bir demiryolu köprüsü de yerle bir edildi. Vatin kentindeki bir elektrik şebekesi de vuruldu. Diktatörün sahte sözlerine taviz vermeyen NATO, bu saldırıları G8'lerin barış önanlaşması hazırladığı gece düzenledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır