kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Damaklarda bahar çoşkusu Il Sole'de
İnsanın içini kıpır kıpır eden bahar çoşkusu, İtalyan restoranı Il Sole'nin mönülerine de yansıdı.

Güneşin bir başka ısıttığı, uyanan doğanın gözalıcı renklerinin her yeri sarıp sarmaladığı bahar aylarının bu çoşkusuna restoranlarda kayıtsız kalmıyor. Maçka'da bir yıldır faaliyet gösteren İtalyan lokantası Il Sole'de bunlardan biri.

Milanolu şef Emmanuel Rossi, 30 yılı aşkın kariyerinin tecrübesiyle İtalyan mutfağının en seçkin ilkbahar ve yaz yemeklerini mönüye taşıyor.

Il Sole'nin sahipleri Abdullah ve Tülin Şahin Safi, mönüsünden dekorasyonuna kadar tam anlamıyla bir İtalyan lokantasını İstanbul'da oluşturma fikrinden hareket etmişler. Dekorasyonda minimalist tarz tercih edilirken, Türkiye'de bu tarzın da ilk uygulayıcılarından biri olmuşlar. Il Sole'nin sandalyesinden aydınlatma ürünlerine kadar bir çok dekorasyon malzemesi İtalya'dan getirilmiş. Mekana ferahlık kazandırmak için dekorasyonda tamamen sadelik ön planda tutulmuş ve açık renkler tercih edilmiş.

Deniz ürünleri ağırlıklı restoranın hem yerli hem de İtalyan şaraplarının yer aldığı zengin şarap mönüsü farklı tercihlere olanak sağlıyor. Mutfakta kullanılan bütün malzemelerin tazeliğine özellikle dikkat edilen restoranın specialleri arasında somon cartaccio, deniz ürünleri salatası, safranlı risetto, gorgonzola peynirli bonfile sayılıyor.

Kısa sürede İtalyan mutfağını sevenler arasında tanınan Il Sole'nin Barış Küce, Meltem Hakarar, Cem Yılmaz, Elif Binatlı, Nedim Ak Kohen gibi iş ve sanat dünyasından bir çok müşterisi var.

Il Sole'de sunulan ilkbahar-yaz mönüsünde mevsimin özelliği gereği balıklar, etler, sebzeler, meyveler, aromatik otlar bambaşka lezzetlere bürünüyor. Mutfak ve hizmet kalitesinden ödün vermeden makul fiyat uygulama prensibini amaçlayan Il Sole'de, pazar günleri hariç her gün öğle ve akşam yemeklerinde ilkbahar-yaz çoşkusunu damaklarda yaşamak mümkün olabiliyor.

Il Sole'de içecek tercihlerine bağlı olarak öğle yemekleri kişi başına yaklaşık 5-8 milyon, akşam yemekleri ise 8-12 milyon liraya mal oluyor. Öğle yemeklerinde standart mönüyü tercih edenler ise 5 milyon lira ödüyor. Maksimum 60 kişi kapasiteli Il Sole'de Pazar günleri dışında hergün öğle ve akşam yemeği servisi veriliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır