kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

DEMİREL:Söyleyeceğim bitmiştir
ANKARA- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, gazetecilerin FP milletvekili Merve Kavakçı'nın TBMM'ye türbanıyla girmesinin ardından yaşanan krizle ilgili sorularına, "O konuda benim söyleyeceğim bitmiştir. Benim söyleyeceğim bitmiştir. O kadar" yanıtını verdi ve bu tartışmalara girmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Demirel, gazetecilerin, "Aynı olayların tekrar yaşanmaması için Meclis Başkanı'na bir tavsiyeniz var mı?" şeklindeki sorularını "O tartışmaya girmem, o tartışma yeterince benim açımdan yapılmıştır" diye cevapladı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "DSP-MHP-ANAP hükümeti" önerisinin hatırlatılması üzerine, "Benim dediğim öyle de değil. Temayüllerde öyle olduğunu herkes biliyor, ben de biliyorum" dedi.

Fatih ATİK

Makamsız başkan camiye sığındı
SEÇİMLERDEN kısa süre önce belde olan Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Ovaakça'nın ilk belediye başkanı Ali Garaçoğlu, mazbatasını aldıktan sonra kötü bir sürprizle karşılaştı. Başkanı olduğu beldenin ne bir iş makinası ne bir personeli ne bir evrağı ne de başkanlık mührü vardı. Bütün bunlar bir yana başkanın hizmet için kullanacağı bir makamı, yani 'belediye binası' dahi yoktu. Çaresiz başkan Garaçoğlu, hizmet binası yerine bir camiinin altındaki büroyu 'belediye' olarak kullanmaya başladı.

İBRAHİM ÖGE

Sonuçlara 1000 yerde itiraz edildi
YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Tufan Algan, 18 Nisan'dan bu yana 1000'in üzerinde itiraz olduğunu bildirerek, bunun 750'sini karara bağladıklarını kaydetti.Bu çerçevede, Bilecik ile Aksaray'ın Gülağaç ilçesi ve Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Hürriyet beldesinde belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edildiğini de belirten Algan, Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine yol açan olaylı seçimin tutanakları ile il ve ilçe seçim kurullarından bu konudaki kararlarını istediklerini söyledi.18 Nisan'da Milletvekili Genel Seçimi ile birlikte yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin kesin sonuçlarını bu ay sonuna kadar ilan edebileceklerini belirtti.

Keskin sonunda MHP'ye kaldı
KIRIKKALE'NİN Keskin ilçesinde belediye başkanlığı MHP'de kaldı. Keskin'de 18 Nisan'da yapılan Belediye Başkanlığı seçimini DYP adayı Dede Yıldırım'ın kazandığı belirlenmişti. MHP'nin seçimin sonuçlarına ilişkin olarak Keskin İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazda seçim sonucu değişmemişti. MHP'nin bu defa Kırıkkale İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine bazı sandıklar yeniden sayılmış ve belediye başkanlığını MHP adayı Bülent Altınışık'ın kazandığı belirlenmişti. DYP'nin İl Seçim Kurulu kararına karşı YSK'ya yaptığı itiraz üzerine 21 sandıkta oylar Ankara'ya getirtilmişti. 21 Sandığın oy sayımını yeniden yapan YSK seçimi MHP adayı Bülent Altınış'ın kazandığını belirledi.

Başkanın oğlu öldürüldü
KAHRAMANMARAŞ'IN Andırın İlçesi Yeşilova Kasabası Belediye Başkanı Tanış Benli'nin 17 yaşındaki oğlu Ali Benli, dün sabah ekmek almak için geldiği bakkalda Şinasi Bülbül (18) tarafından sırtından bıçaklanarak öldürüldü. 18 Nisan seçimlerinde CHP'den Belediye Başkanı seçilen Tanış Benli'nin ilköğretim okulu 10'uncu sınıf öğrencisi oğlu Ali Benli dün sabah saat 07.30'da ekmek almak için bakkala gitti. Buradan içeri girerken arkasından gelen Şinasi Bülbül'ün bıçaklı saldırısına uğrayan sırtından aldığı darbelerle olay yerinde hayatını kaybetti.

SIRRIBERK ARSLAN (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır