kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Miniklerin dersi
Türban şovuyla gündeme yerleşen Faziletli Merve Kavakçı kızlarının okulunda öğrencilerin 'laiklik' sloganlarıyla karşılaştı

Meclis'e türbanıyla girmekte ısrarlı davranan FP İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı kızlarının okulunda ilköğretim öğrencilerinin "laiklik" sloganları ile karşılaştı.

Pazar günü Meclis Genel Kurulu'na türbanıyla girmesinin ardından karşılaştığı yoğun tepkiler nedeniyle çocuklarını iki gün okula göndermeyen Kavakçı, dün kızlarını okula kendisi götürdü. Boşandığı Ürdünlü kocasından olan 9 ve 10 yaşlarındaki Meryem ve Fatma ile birlikte sabah erken saatlerde Anıttepe İlköğretim Okulu'na giden Merve Kavakçı, kızlarının sınıf arkadaşlarının alkışlı ve sloganlı protesto gösterisiyle karşılaştı.

'Türkiye laiktir'
Kavakçı'nın üçüncü sınıfta okuyan kızlarının arkadaşları, Merve Kavakçı ve kızlarının okula gelmesi üzerine "Türkiye laiktir, laik kalacak" şeklinde slogan attılar. Kavakçı'nın protesto gösterisi üzerine kızlarıyla birlikte okuldan ayrıldığı ve bir süre daha kızlarını okula göndermeme kararı aldığı öğrenildi.

'Başımı açmayacağım'
Gazetcilerin sorularını yanıtlayan Kavakçı, Meclis'e gitmeye devam edeceğini ve içtüzük değişikliği gerçekleştirilene kadar bu konuda ısrarlı davranacağını söyledi. Kavakçı şöyle dedi: "Ben sıradan türbanlı bir vatandaş değilim. Beni halk seçti. Meclis'e halkı temsilen gideceğim. Ben seçilmiş bir milletvekiliyim. Hizmete hazırım. Bana yönelik yapılanların haksız olduğunu düşünüyorum."

Elif ERGU

Merve soruşturması genişliyor
FP'Lİ Merve Kavakçı hakkında Ankara DGM Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma genişletiliyor. DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Kavakçı'nın da adı geçen "İslami terör" raporunu ABD'den Dışişleri Bakanlığı kanalıyla temin etti. Gazeteci Steven Emerson'un hazırladığı ve ABD Senatosu Adalet Alt Komisyonu'nda okunan 31 sayfalık raporun tercüme çalışmalarını yürüten Yüksel, Kavakçı'nın İslamcı örgütlerle bağlantısını araştırıyor. Kavakçı hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma açan Yüksel, Kavakçı ile İslami terör örgütleri arasında bağlantı tespit ederse, soruşturmayı "terör örgütü üyeliği" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçları çerçevesinde tamamlayacak. FBI, CIA ve ABD Adalet Bakanlığı kaynaklarından yararlanılarak hazırlanan raporun 14'üncü sayfasında Merve Kavakçı'nın da adı geçiyor. Raporda, IAP, HAMAS gibi terör örgütlerine ne kadar para aktarıldığı ve bu örgütlerin ABD'deki mali kaynakları belirtiliyor. Yüksel, yeterli delile ulaşırsa, Merve Kavakçı'nın dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlayacak.

Babası HAMAS'lı
Merve Kavakçı'nın babası Yusuf Ziya Kavakçı'yı da Amerika'ya HAMAS bağlantılı Filistinliler'in getirdiği ve Teksas'ta dernek kurdurduğu saptandı. Kavakçı kısa sürede "Yeşil Kart" aldı. Çocuklarını imam maaşıyla ABD'de okuttu, imamlık yaptığı camiyi de bizzat 1 milyon dolar vererek yeniledi. Bu arada, Merve Kavakçı'nın, 1997'de, konuşma yaptığı HAMAS'ın desteklediği Filistin İslami Birliği (IAP) kurultayına Tayyip Erdoğan ve gazeteci-yazar Abdullah Dilipak da katıldı.

Ersin BAL

MİT'ten gizli rapor
MİT, devletin zirvesine Merve raporu sundu. Sadece Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na sunulan gizli raporda, Merve ve ailesinin dış bağlantıları hakkında ayrıntılı bilgiler bulunduğu öğrenildi. Roparda Merve Kavakçı'nın geçmişi ve Ürdünlü eşi Ahmad Abushanab hakkında derlenen bilgilerin yanısıra, babası Yusuf Ziya Kavakçı ve annesi Gülseren Kavakçı'nın Türkiye'deki ve yurt dışındaki faaliyetleri konusunda da bilgi ve belgeler yer alıyor. Raporda, Amerikalı Gazeteci Steven Emerson'un hazırladığı ve ABD Senatosu'nda okunan 31 sayfalık raporun dışında, Merve'nin ve annesiyle babasının radikal İslamcı kuruluşlar ve terör örgütleriyle, Libya ve İran'la ilişkileri ve katıldıkları toplantılar konusunda bilgiler de bulunuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır