kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ürkek değil erkek
Kadınlar arasında da artık 'ürkek değil erkek' modası var. Madonna öyle kaslı ki, gece sokakta karşınıza çıksa korkarsınız. Bir zamanların zarif tenişçisi Mary Pierce ortalarda baş pehlivan gibi dolaşıyor...

Ünlü kadınların dünyasında da son zamanlarda bir "ürkek değil erkek" modasıdır gidiyor. Renkli kadın dergilerinde görmeye alışkın olduğumuz 'kadifeler, atlaslar, ipekler içinde zarif kadın' imajı artık neredeyse yok olmak üzere. Özellikle müzik ve spor dünyasının şöhretli kadınları artık iyiden iyiye erkek meslektaşlarını andırıyor...ÿBu 'hem güçlü hem güzel yeni yüzyılın kadını' trend'inin öncüleri ise Spice Girls oldu. Güzellikten ve zerafetten pek nasiplernmemiş bu popüler İngiliz grubu, apartman topuklu spor pabuçları, mini şortları, kaslı kolları bir yana; ortaya 'Girl power' dedikleri yeni bir kavram attılar. Pop dünyasında esen bu 'kız gücü' fırtınası, spora, sinemaya da bulaştı. Artık TV'ları, dergileri açtığımızda, body salonundan yeni çıkmış 'güzellerle' karşılaşıyoruz bol bol.

Tenisçi değil güreşçi
Kadın tenis dünyasında da herkese iç geçirten kıvrımların yerini kaslar almış durumda. Geçtiğimiz Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda finale çıkarak büyük sürpriz yaratan, sonradan eşcinsel olduğu anlaşılan 'Terminatör' lakaplı Amelie Mauresmo bu kaslı hanımların başında geliyor.Daha birkaç ay öncesine kadar tenis kortlarında uzun bacaklı, ince belli, yanık tenli vücuduyla tanınan 24 yaşındaki Fransız tenisçi Mary Pierce da yeni modaya katılanlardan. Wimbledon'da herkese iç çektiren o enfes vücudunun yerini bir kas dağı almış durumda. ÿFeminen kıvrımlarını erkeksi kaslarla değiş tokuş edenler kervanında ilk sırada yer alanlardan biri de Madonna. Ünlü şarkıcı, eskiden dansçı olmasından ötürü gelişen kaslarını başarıyla muhafaza ediyor. Anne olmak, yaşlanmak Madonna'ya vız geliyor. Kısa sarı saçlı, siyah kombinezonlu erotik sahne şovlarıyla, kadın vücudunun da hem seksi hem kaslı olabileceğini gözler önüne seren oydu.

Beyaz perdenin en 'güçlü' kadını, özellikle bir askeri canlandırdığı 'GI Jane' filmi için vücut geliştirme salonlarından çıkmayan Demi Moore. Moore, estetikli yüzü; ama kaslı kollarıyla enteresan bir bileşim sunuyor. Birkaç benzeri filmde daha rol alırsa, kocası Bruce Willis'i sollayacak gibi gözüküyor!


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır