kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Sakık: Özür diliyorum
KUZEY Irak'ta yakalanarak Türkiye'ye getirilen PKK'nın ikinci adamı Şemdin Sakık, dün görülen duruşmada pişmanlığını açıkça dile getirdi. Sakık, "Hiçbir şekilde yaptıklarımı savunmuyorum. Türk halkından ve yetkililerden özür diliyorum" dedi. Kardeşi Arif Sakık'ın katılmadığı duruşmada Sakık, 33 erin şehit edilmesi olayı ile ilgili tanık olarak dinlenmesini talep ettiği itirafçı PKK'lılar Nihat Sarıtaş ile Aydın Özdemir'in, bunu reddettiklerini bildirdi. Bu olayda talimat vermediğini sadece aracılık ettiğini söyleyen Sakık, daha sonra bu konuda detaylı açıklamalarda bulunmak için salonu boşalttırdı.

MÜRSEL ACAY

Avukatlar şart koştu
APO'nun savunmasını üstlenen 10 avukat, bazı şartlar öne sürerek, makul bir süre içerisinde bu şartların yerine getirilmemesi halinde davadan çekileceklerini ya da görevlerini askıya alacaklarını bildirdiler. Taksim'deki Sed Hotel'de basın toplantısı düzenleyen avukatlar isteklerini "Abdullah Öcalan'ın yasal bir tutukevine konulması", "Avukat görüşüne getirilen gün ve saat sınırının kaldırılması", "Savunma avukatları olarak yapılan tüm yazışmalara cevap verilmesi" şeklinde sıraladılar.

Şimdi de torun Karases çıktı
CEMALETTİN Kaplan'ın ölümü, oğlu Metin Kaplan'ın tutuklanmasından sonra şimdi de sahneye torun "Karases" çıktı. Torun Karases Fatih Kaplan, babasının tutukluluk halinin sona erdirilmesi için 24 Nisan'da Karlsruhe'de düzenlenen gösteride, taraftarlarını kan dökmeye ve Alman Devleti'ne karşı savaşmaya çağırdı. Bu arada Metin Kaplan'ın tutuklanmasından sonra öldürülme korkusuyla sesini çıkaramayan muhalif grup da harekete geçti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır