kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bombalı tuzak
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Altan Özerkan'ın aracının altına konan zaman ayarlı bomba, şoförün dikkati sonucu patlamadan bulundu

Beyhan TOLAN

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Özerkan'ın şoförü Hasan Aydoğan'ın Bağcılar Yüzyıl Mahallesi Atatürk Caddesi 8. Sokak 12 numaradaki evinin önünde meydana gelen olay sabah saatlerinde ortaya çıktı. Sabah işe gitmek üzere hazırlanan Aydoğan bir ara camdan dışarı bakınca evinin önüne parkettiği 34 PS 141 plakalı siyah renkli "Kartal" marka makam aracının altından bir çift bacağın uzandığını gördü. Aydoğan aceleyle giyinip dışarı fırlayıncaya kadar aracın altındaki kişi kaçarak ortadan kayboldu. Daha sonra bir inceleme yapan Hasan Aydoğan aracın altına bomba düzeneği kurulduğunu fark etti.

Facia olurdu
Düzenek, olay yerine gelen uzman ekipler tarafından söküldü ve imha edildi. Bombanın zaman ayarlı ve parça tesirli olduğunu belirten uzmanlar, bomba düzeneğinin mayın ve çeşitli patlayıcılarla desteklenerek tahrip gücünün aracı 5 katlı bir binanın çatısına fırlatacak kadar arttırıldığına dikkat çektiler. İlk kez böyle bir düzenekle karşılaştıklarını belirten uzmanlar, bombanın tahrip gücünün Uğur Mumcu olayındakinden kat kat fazla olduğunu söylediler.

Türban yüzünden mi?
3 yıldır fakültenin dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Altan Özerkan, bugüne kadar herhangi bir tehditle karşılaşmadığını söyledi. Prof. Dr. Özerkan, türban konusunun ise fakültede bir yıl önce çözüldüğünü kaydetti.

Bütün öğrencilerle arasının iyi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özerkan, bombanın kimler tarafından araba altına konulduğu konusunda bir tahminde bulunamayacağını kaydetti. Olayın türbanla ilgisi olduğu konusunun zayıf bir ihtimal olduğunu belirten Özerkan, türban konusunun fakültede bir yıl önce çözüldüğünü, hiçbir öğrencinin türbanlı olarak derslere girmediğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır