kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hiç mi acımadın?
İMAM Hatip Lisesi Müdürü İsmail Yılmaz 13 yaşındaki P.Ö.'yü tırnakları ojeli diye önce yumrukladı, sonra hırsını alamayınca kafasını tahtaya çarpıp, yüzüne anahtarla vurdu

Okan YILDIRIM - Hüseyin BELİBAĞLI (SHA)

13 yaşındaki P.Ö. arkadaşlarına özenerek girdiği Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nde hayatının en korkunç anlarını yaşadı. İsteyerek başladığı okulda bir cehennemle karşılaşan P.Ö., hergün tekrarlanan dayak ve şiddetten nasibini çok acı bir şekilde aldı. Şiddeti uygulayan okulun müdürü İsmail Yılmaz, gerekçe ise basit bir uyarıyla geçiştirilebilecek olan ojeli tırnaklardı.

Yaşadığı utanç verici anları unutamayan P.Ö., başına gelenleri şöyle anlattı:

Adeta işkence
"Kuran-ı Kerim dersindeydik. Hocamız Emine Gül Avcı ezberini vermeyenleri okul müdürü İsmail Yılmaz'a şikayet edeceğini söyledi. İkinci derste müdürümüz sınıfa geldi. Ezberlemeyenleri tahtaya kaldırarak dövdü. Sonra geri dönerek tırnak kontrolü yapacağını söyledi. Sıra bana geldiğinde ellerimde hiç bir şey olmadığı halde bağırmaya başladı. Sıradan çıkmamı söyledi. Ben tahtaya çıkarken kafama yumrukla vurdu. Ben dengemi kaybedip karşı sıraların üzerine düştüm. Tahtaya çıktığımda üzerimdeki hırkayı bahane ederek kafamı tahtaya vurmaya başladı. Bir yandan da elindeki anahtarla yüzüme vuruyordu. Ben korkudan altıma kaçırdım. Bunun üzerine sınıftan çıkıp gitti."

Eğitim vahşeti
Bu korkunç olayı ancak akşam öğrenen P.Ö.'nün babası Kasım Öztürk, okula giderek eğitim vahşeti dediği durumu konuşmuş. Sonra da İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne ve Valiliğe şikayet dilekçesi vermiş. Öztürk şöyle diyor: "Benim imam hatiplerle ve okulla bir sorunum yok, sadece bu yönetimin değişmesini istiyorum. Bu olayın peşini bırakmayacağım."

Anne Gülizar Öztürk'ün açıklamalarına göre okulda daha önce de şiddet olayları olmuş. Örneğin P.Ö.'nün bir arkadaşı ellerine plastik boruyla vurulduktan sonra günlerce elleri sargılı gezmiş. Suçlamaların yöneldiği Bakırköy İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Yılmaz ise olayı tamamen reddediyor. P.Ö.'yü dövmediğini belirten Yılmaz'ın savunması şöyle: "Tırnak kontrolü yaparken P.Ö.'nün tırnaklarını kirli ve ojeli görünce ellerine vurarak uyardım. Dayak olayı olmadı."

İş işten geçtikten sonra...
Erzurum Merkez Çocuk Yuvası'nda tecavüze uğrayan 10 ve 13 yaşındaki iki kız kardeş başka bir ile nakledilecek.

Skandalın patlamasından sonra Erzurum'a giden Devlet Bakanı Hasan Gemici, "tamamen vahşet ve insanlık suçudur" dediği olayla ilgili inceleme yaptı. Taciz ve tecavüz olayının gerçek olduğunu vurgulayan Gemici, şunları söyledi: "Bu iki kardeş, maalesef biri kurumumuzda hizmetli olarak görevli toplam 6 kişinin çeşitli zamanlarda cinsel taciz ve tecavüzüne maruz kalmış. Yakalanan faillerden üçü tutuklandı, ikisi yargılanmak üzere serbest bırakıldı, biri de firarda. Gerekli adli ve idari soruşturmalar devam ediyor."

Tecavüze maruz kalan iki çocuğun da eğitilebilir düzeyde özürlü olduklarını, 1993 yılında anne ve babalarının terk etmesi sonucu yuvaya alındığını, şu andaki psikolojik durumlarının oldukça bozuk olduğunu anlatan Gemici, çocukların başka bir ildeki çocuk yuvasına nakledileceğini bildirdi. Soruşturmanın Ankara'dan gelen iki müfettiş tarafından sürdürüldüğünü kaydeden Gemici, Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde idari yapıya müdahale edileceğini açıkladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır