kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

2000'e uyum birinci öncelik
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı Orhan Güvenen, 2000 yılı probleminin sadece teknik bir sorun değil, aynı zamanda bir iş problemi olduğunu belirterek, "Uyum çalışmaları birinci öncelikli iş ilan edilmelidir" dedi. Güvenen, '2000 Yılı Ulusal Eylem Planının Tanıtımı' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, problemin çözümünde iş problemi olarak yaklaşılması gerektiğini, sorunu kamu optimaline çıkarmanın da bütüne bakmayı gerektirdiğini söyledi. Problemi, kuruluş seviyesinde çözmenin yeterli olmadığını belirten Güvenen, sorunu ülke genelinde ve giderek uluslararası boyutta çözmenin gerekliliğinin altını çizdi. Güvenen, 2000 yılı uyum çalışmalarına henüz başlamamış kuruluşların mevcut olduğunu belirterek, bilgisayarlarda 2000 yılı problemi konusunda savunma, finans ve ulaştırma alanındaki kuruluşların gerekli hassasiyeti gösterdiğinin, kamu kuruluşlarının yüzde 21.2'sinin ise uyuma yönelik bir çalışma yapmadığının belirlendiğini söyledi.

ATO'dan vekile reform mektubu
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Parlemento'daki 550 milletvekiline birer mektup göndererek, Meclis'in tatile girmemesini ve acil olarak çıkması gereken yasaların bir an önce çıkarılmasını istedi. Aygün, milletvekillerine gönderdiği mektupta, Türkiye'nin ne çektiyse istikrarsızlıktan çektiğini, siyasi yelpazenin çeşitli yerlerinde yer alan partilerin, ülke sorunlarının tespiti ve çözümünde aynı şeyleri söylediğini belirtti. Aygün, mektubunda, Sosyal Güvenlik Reformu'nun hayata geçirilmesi, Bankalar Yasası'nın çıkarılması, Vergi Yasası'nın yeniden ele alınması, özelleştirmeye ivme kazandırılması, Doğu'nun kalkınması için özel bir Bölgesel Kalkınma Modeli oluşturulmasını ve enflasyon ile faizler arasındaki makasın kapatılması ve yatırımların canlandırılmasını saydı.

Ford, 57 bin aracı çağırıyor
ABD'nİn önde gelen otomobil üreticisi Ford Motor, tekerleklerin fırlamasına yol açabilecek arıza dolayısıyla 57 bin 200 adet 1999 model Expeditions ve Navigators otomobillerini geri çağırdı. Sözcü Karen Shaughnessy, "Arıza dolayısıyla iki ağır yaralanma olayı ile sonuçlanan bir kazadan haberimiz var" dedi. İki spor model otomobilde, bazı tekerleklerin tekerlek göbeği ile bağlantısının yeterince olmaması dolayısıyla tekerlek içinde vibrasyonuna ya da tekerleklerin fırlamasına yol açabileceği kaydedildi. Araçların tekerleklerinin sıkılaştırılacağı belirtildi.

Antalya'da muhasebe zirvesi
'21. Yüzyıla Girerken Muhasebe Denetimi Mesleği ve Teknolojik Gelişmeler' konusunun ele alınacağı 'Türkiye 4. Muhasebe Denetimi Sempozyumu', bugün Antalya Kemer'de başlayacak. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, İÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Pekdemir, İÜ Araştırma Görevlisi Kerem Sarıoğlu, Cansen Başaran ve Fuat Öksüz'den oluşan Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen sempozyuma, yurtdışından da muhasebe uzmanları katılacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır