kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Bu yoldan dönüş yok'
Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, yeni dönem için umutlu konuştu. Bayar, "Türkiye, özelleştirmeden vazgeçemez" dedi

Okan MÜDERRİSOĞLU

Ankara- Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, yeni dönem için umutlu konuştu. Özelleştirmeye "güven" ve "moral" gerektiğini söyleyen Bayar, "Türkiye, özelleştirmeden vazgeçemez. Hazırlıkları tamamlanan projelerin özelleştirme süreci devam ederken hukuki altyapı iyileştirilebilir" dedi.

Bayar, özelleştirmeye prestij ve ivme kazandıracak Türk Telekom'da hisse satışı için mutlaka bir kanun çıkması gerektiğini ayrıca düzenleyici ve denetleyici bir kurul oluşturulmasının zorunlu olduğunu bildirdi. Bayar, uluslararası finans kuruluşlarının da Türkiye'nin hukuki altyapıda adım atmasının gerekliliğini her fırsatta dile getirdiklerini söyledi.

Anahtar, "siyasi istikrar"
Özelleştirme sürecinin; toplumsal destek çerçevesinde kamuoyu vicdanında rahatsızlık yaratılmadan, siyasi kararlılık ve istikrar içinde sürdürülebileceğini belirten Bayar, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye, özelleştirmede çok geniş bir deneyime sahip. Özelleştirmenin, devletin ticaretten çekilmesi ve verimlilik adına taşıdığı önemin herkes farkında. Deneyimler bize, özelleştirmede hukuki altyapının, şeffaflığın ve güçlü hükümetlerin olmazsa olmaz koşullar olduğunu gösteriyor. Parlamento çoğunluğuna sahip, orta-uzun vadeli perspektifi olan bir hükümetin süratle kurularak özelleştirme projelerinin yeniden ele alınması hepimizin arzusu. Türkiye'nin finansal destek için nabız yokladığı uluslararası kuruluşların da beklentisi özelleştirmenin önündeki engellerin kaldırılması yönünde."

"Hazırda projeler var"
Bayar, hazırlıkları tamamlanmış kuruluşlar bulunduğuna dikkati çekti ve şöyle devam etti:

"Bir yandan hazırlıkları bitmiş, yeniden ihaleye çıkması mümkün olan kuruluşlar için ihale takvimi başlatılırken diğer yandan Özelleştirme Yasası'ndaki aksaklıklar da giderilebilir. Bazı iddialı özelleştirmeler için kesinlikle hukuki düzenleme gerekir. Örneğin, Telekom'da düşünülen hisse satışından önce, kurumu ticari şartlarda çalıştıracak kanunun çıkarılması, düzenleyici ve denetleyici kurul oluşturulması zorunlu."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır