kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Londra'dan Milano'ya borsalar linklenecek
Londra, Frankfurt, Paris gibi dev borsaların da dahil olduğu sekiz piyasa ortak elektronik sisteme geçme kararını aldı

KISA süre sonra Londra, Frankfurt ya da Milano Borsası'nda işlem yapılması veya o borsalardan birine kote olunması hiç bir anlam taşımayacak. Çünkü para birimini birleştiren Avrupa, borsaları arasında da elektronik ağ kuruyor.

Ekim 1998'de ilk kez ortaya atılan bu fikir konusunda, önceki gün karara varıldı. Yapılan anlaşmaya göre Avrupa'nın en büyük sekiz borsası, Londra, Paris, Frankfurt, Amsterdam, Brüksel, Madrid, Milan, ve Zürih Borsaları elektronik sistemle birbirine bağlanacak. Böylece örneğin Zürih Borsası'nda görev yapan bir broker Frankfurt Borsası'nda işlem gören bir şirketin hisse senedini alabilecek.

Tıpkı para biriminde olduğu gibi bu borsaların faliyet esasları bir olacak, çalışma şartları ortak hale getirilecek. Bu kararın ardından ortak açıklama yapan sekiz borsanın başkanı, birleşme ile etkinliğin ve ulaşılabilirliğin artırılmasının amaçlandığı belirterek, bunun Avrupa'da sermaye piyasalarının gelişmesine katkıda bulunacağı ifade ettiler.

Bu dev birleşmenin ilk ayağı da Temmuz 1998'de Londra ve Frankfurt Borsasları arasında yapılan stratejik ortaklıkla atılmıştı.

İsveç Borsası ise bu oluşumun dışında kalmayı tercih etti. Stokholm Borsası Başkanı, bu mega birleşimin rekabeti tehlikeyi sokacağını ve müşterilere zarar verebileceğini belirterek dışarda kalmayı uygun bulduklarını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır