kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Sapasağlam ayaktayız'
Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, şirketin sapasağlam olduğunu belirterek, Türkiye dışında 12 ülkeye daha turist götürdüklerini belirtti

ÖGER Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, 30 yıllık geçmişi bulunan Öger-Tur'un sadece Türkiye'de değil, Almanya'da da sayılı kuruluşlar arasında yer aldığını belirterek, "Öger-Tur sapasağlam ayaktadır. Devletten veya herhangi bir kurumdan maddi destek beklemiyoruz" dedi. Vural Öger, 'Öger Tur SOS veriyor' başlıklı haberin, Öger Tur'un sadece Türkiye'de faaliyet gösteren yan kuruluşu olan 'Joly Tur'un bir yöneticisi' tarafından yapılan açıklamayı içerdiğini söyledi.

30 yıllık geçmiş
Öger, bu haberin 30 yıllık geçmişi bulunan Öger-Tur'u kapsamadığını bildirdi. Öger Tur'un, Almanya'da kurulu Türk kökenli bir Alman şirketi olduğunu belirten Öger, 'Şirketimiz Öger Tur bugün çok sağlıklı müessesedir ve sapasağlam ayaktadır. Devletten veya herhangi bir kurumdan maddi destek beklemiyoruz" diye konuştu. Almanya'da faaliyet gösteren Öger Tur'un Türkiye'nin dışında 12 ülkeye daha turist götürdüğünü hatırlatan Öger, şirketin Almanya ve Türkiye olmak üzere halen toplam 7 bin çalışanı bulunduğunu ve Türk turizmine hizmet verebilmek için dimdik ayakta olduklarını kaydetti.

Öger-Tur Holding Danışmanı Hüseyin Baraner de, haberin Joly Tur Yöneticisi Sinan Vardar'ın açıklamasına dayandığını ve bu kişinin 'Öger-Tur'un Genel Müdürü' sıfatını taşımadığını söyledi.

910 milyon mark ciro
Dünyanın sayılı havayolu kuruluşlarından Lufthansa ve Condor'un da Öger Tur'a ortak olduğunu belirten Baraner, şirketin 1998 yılında Türkiye dahil 12 ülkeye 890 bin Alman turist göndererek 910 milyon mark ciro yaptığını bildirdi. Almanya'da geniş bir Alman kitlesine hitap ettiklerini ve bu ülkede kendini kanıtlayabilen sayılı yabancı şirketlerden biri olduklarını anlatan Baraner, marka olarak Öger'in Almanlar tarafından yüzde 72'lik bir tanınma oranına sahip bulunduğunu kaydetti. Hüseyin Baraner, tüm maddi ve manevi güçlerini Türkiye için seferber ettiklerini de ifade ederek, "Türkiye'ye karşı son aylarda talep azalmıştı, ancak Almanya'da sürdürdüğümüz çalışmaların sonuçlarını çok yakında alacağımıza inanmaktayız. Haziran ayı sonundan itibaren gözle görünür bir kıpırdanma bekliyoruz. Türkiye, turizmde eski günlerine kavuşacaktır" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır