kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

SABAH, 987 milyar lira topladı
SABAH'ın öncülüğünde düzenlenen "Kosova İçin El Ele" kampanyasındaki bağışlar 987 milyar lirayı aştı. Kampanya dönemi boyunca Etibank'ta 18 milyar 336 milyon lira (213 kişi), Ziraat Bankası'nda 89 milyar 140 milyon lira (684 kişi), Halkbank'ta 354 milyar 688 milyon lira (2 bin 270 kişi), Vakıfbank'ta 408 milyar 302 milyon lira (6 bin 981 kişi) ve Emlakbank'ta 117 milyar 651 milyon lira birikti. Kosova dramı mağdurlarının acil ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak bağışlar bu hafta sona erecek.

Türkiye uçak sayısını arttırdı
NATO'nun saldırılarını yoğunlaştırması üzerine, uçak takviyesi yapılıyor. Türkiye ittifaka yedi F-16 uçağı daha gönderdi. Brüksel'deki NATO merkezinin daha çok uçağa ihtiyaç duyması üzerine Türkiye'den yapılan talebe, Genelkurmay Başkanlığı'nın olumlu yanıt verdiği ifade edildi. Türkiye'nin İtalya'nın Ghedi üssünde konuşlanan 18 adet F-16 uçağı bulunuyordu. Son gidenlerle birlikte bu sayı 25'e çıktı. Türkiye 987 kişilik kara gücünü de Kosova için halen hazır bekletiyor.

S-400, NATO'nun başına bela olacak
RUSYA, Kosova hava saldırılarının 43'üncü gününde Amerika'nın yüreğini ağzına getirebilecek bir açıklama yaptı: Yeni geliştirdiğimiz S-400/Triumf füzeleri radara yakalanmayan Stealth hayalet uçakları ile Awacs adlı keşif uçaklarını vurabilir... S-300'lerin sonraki aşaması olan bu füzelerin Amerika ile NATO'nun yeni arayışlara girmesine neden olacak. İddiaya göre bu milyarlarca dolara mal olacak. S-400'ler, 400 kilometre menzile kadar Tomahawk dahil bütün füzeleri vurma kapasitesine sahip.

NATO elindeki esirleri bırakıyor
SIRPLAR'ın elinde tuttuğu üç Amerikan esirini serbest bırakmasının ardından, Amerika da bir jest yapıyor. Müttefik güçleri tarafından esir tutulan iki Sırp askerinin serbset bırakılması yolunda gerek Başkan Clinton gerekse Savunma Bakanı William Cohen girişimlerin başladığını açıkladı. Cohen yaptığı açıklamada "Sırp askerleri kısa zamanda serbest kalacaktır" dedi. Cohen bunun iyi niyet gösterisi gibi olmadığını harekatın süreceğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır